Reduceret førsteholdstrup

01.07.2002 00:00

Efter ønske fra Brøndby IFs nye cheftræner, Michael Laudrup, ændres strukturen omkring truppen således at førsteholdstruppen reduceres til foreløbig 21 spillere mens der indføres en decideret ungdomstrup som skal trænes af Tom Køhlert. På dagens pressemøde redegjorde Michael Laudrup for årsagen:

- Med en trup på over 30 spillere kan det ikke undgås at der bliver problemer med motivationen for de spillere som ikke kommer i betragtning til førsteholdet og det kan truppen ikke være tjent med. Vi har derfor valgt at operere med en førsteholdstrup på max 23 spillere hvoraf der er sat navn på de 21. De to sidste pladser kan blive besat af spillere fra U-truppen eller spillere udefra, men det kan også vise sig at truppen stadig er på 21 spillere når vi når vinterpausen. Det afhænger af udviklingen i træningsopstarten og efterårs sæsonen.

Michael Laudrup er om nogen eksponent for elegant, teknisk fodbold, og det er en spillestil som han vil videreføre i Brøndby:

- Det er mit mål at vi skal være boldbesiddende, boldførende samt spille hurtigt udfra egen halvdel, det vil vi indrette træningen efter og jeg er af den opfattelse at den trup som 'Faxe' og jeg har valgt bestemt indeholder kvaliteter til at løfte opgaven. Hvad angår et konkret spillesystem og taktik er det noget jeg vil præsentere for spillerne på vores Tysklandstur før vi melder ud offentligt.

Målsætningen for den kommende sæson lagde Michael Laudrup ikke skjul på:

- I en klub som Brøndby IF som ovenikøbet er regerende danmarksmestre er det næsten overflødigt at snakke om målsætning for den hjemlige liga. Vi går naturligvis efter guldet. Det er muligt at vi vil få visse startvanskeligheder i forhold til at køre et system ind og at dette kan give en lidt hakkende sæsonstart men det er min helt klare forventning at det vil kunne betale sig i sidste ende.

- Internationalt vil vi naturligvis gøre alt for at kvalificere os til gruppespillet i Champions League. Vi ved dog at det kan gå hen og blive overordentlig vanskeligt idet der venter nogle meget svære modstandere i kvalifikationen men vi vil forfølge den chance der trods alt er.

Fra venstre: Anfører Mogens Krogh, Per Bjerregaard, målmandstræner Jørgen Henriksen, cheftræner Michael Laudrup og assistentræner John 'Faxe' Jensen

Dagens pressemøde var pænt besøgt