'Kan ikke løbe fra favoritværdigheden'

30.07.2002 00:00

Før spillertrup og trænere tog på Hotel Marina for at lade op til morgendagens kamp mod albanske Dinamo Tirana i anden runde af kvalifikationen til Champions League, deltog de i det obligatoriske pressemøde som fandt sted i Vilfort Loungen på Brøndby Stadion.

Per Bjerregaard indledte seancen med en kort skitsering af Brøndby IFs fornemme meritter i de europæiske turneringer, hvorefter cheftræner Michael Laudrup overtog ordet:

- Vi kan ikke løbe fra favoritværdigheden mod Dinamo Tirana og vi vil gøre hvad vi kan for at skaffe os det bedst mulige udgangspunkt inden returkampen i Tirana om en uge. Nøgternt set skal vi besejre albanerne og gå videre til næste runde men vi undervurderer dem ikke. Det gælder om at være 100% koncentrede i de 2 x 90 minutter kampene varer, der er ikke plads til en dårlig dag for så er man ude af turneringen.

Assistenttræner John 'Faxe' Jensen overværede opgøret mellem Kaunas og Dinamo Tirana i første runde af kvalifikationen og juniortræner John Ranum så returkampen i albanien så Brøndby er godt forberedt inden morgendagens kamp:

- Dinamo Tirana er et godt teknisk hold med små tekniske spillere. Vi må for alt i verden ikke give dem tid og plads på banen, vi skal tæt på dem, så falder deres spil fra hinanden. Vi har ikke trænet specielt på at imødegå albanernes spillestil, vi skal spille vores eget spil og jeg er overbevist om at hvis vi fortsætter vores spillemæssige linie fra kampene mod OB og Silkeborg, så kommer resultatet også.

- Første prioritet i indeværende sæson er SAS-ligaen men vi skal forsøge at gribe chancen i Europa også. Albanerne skal vi besejre og derefter må vi tage det som det kommer. Det bliver sværere og sværere at kvalificere sig til Champions League, men det er det største i europæisk fodbold og vi vil gøre alt for at være med. I morgen tager vi første skridt.

Fra venstre: Anfører Mogens Krogh, målmandstræner Jørgen Henriksen, Per Bjerregaard, cheftræner Michael Laudrup og assistenttræner John 'Faxe' Jensen

Truppen til kampen mod Dinamo Tirana ser ud som følger:

Mogens Krogh
Allan Olesen
Morten Wieghorst
Per Nielsen
Dan Anton Johansen
Kim Daugaard
Thomas Lindrup
Peter Madsen
Rafal Niznik
Mattias Jonson
Mads Junker
Mads Jørgensen
Ruben Bagger
er Ankergren
Søren Krogh
Auri Skarbalius
ar Dalgas
Thomas Kahlenberg
Jonas Kamper

Allan Ravn kom ikke i betragtning til kampen i morgen da han sidder over med en mindre skade som opstod i lørdagens kamp mod Silkeborg, til gengæld ernyerhvervelsen ar Dalgas medog får følgeskab af Mads Jørgensen som har overvundet sin skade.