Brøndby vandt Super Cup

23.07.2002 00:00

Michael Laudrup fik en lovende start på sin cheftræner karriere da Brøndby IF tirsdag aften besejrede ligakollegerne fra OB med 1-0 i årets Super Cup.

Brøndby stillede op i en 3-4-3 formation med Allan Olesen, Per Nielsen og Auri Skarbalius i forsvaret, Morten Wieghorst som defensiv midt, Thomas Kahlenberg og Kim Daugaard som centrale midtbanespillere og Ruben Bagger som offensiv midt, Peter Madsen i front og Mattias Jonson og Thomas Lindrup på kanterne.

Brøndby kom fornuftigt i gang og allerede efter 6 minutters spil brændte det på på OBs banehalvdel. Lindrup blev sendt godt i dybden med en perfekt indenomsaflevering og havde frit løb mod mål men blev hægtet af Dennis Siim som nådigt slap med et gult kort.

Brøndby fortsatte med at spille bolden godt rundt, spillet kørte i lange perioder glimrende men for ofte i første halvleg fik OB en fod på bolden før det blev til åbne chancer. OB var sjældne gæster i Brøndbyenden men efter en halv times spil var ar Dalgas meget tæt på at give fynboerne føringen da han modtog bolden lige udenfor feltet og hamrede den lige forbi sammenføjningen.

Mod slutningen af første halvleg begyndte Brøndbys spil dog at bære frugt og chancerne begyndte at melde sig. Morten Wieghorst havde halvlegens største chance da han for frit mål headede et perfekt indlæg fra Lindrup lige forbi, Peter Madsen lavede en fræk, liggende dribling på baglinien og hamrede bolden lige på Zaza fra en spids vinkel og Mattias Jonson fik en friløber men i stedet for at afslutte, forsøgte han en aflevering som blev opfanget.

God afslutning på første halvleg som de 6.014 tilskuere belønnede med taktfaste klapsalver da spillerne gik til pause. Og det skulle blive bedre endnu...

Anden halvleg var kun få minutter gammel da Per Nielsen brød et OB-angreb langt oppe på banen hvorefter OBs Fernando Derveld kvitterede med at trampe på en liggende Per Nielsen og indkasserede et fortjent rødt kort. Udvisningen ødelagde i nogen grad kampen som målestok for styrkeforholdet mellem de to hold men faktum er Brøndby i de næste 30 minutter spillede en glimrende gang fodbold hvor kombinationerne flød og chancerne opstod som perler på en snor.

Forløsningen kom efter 17 minutters spil af anden halvleg. Brøndby belejrede OBs felt og pludselig stod Lindrup fri i højre side hvorefter han smækkede bolden perfekt over til bageste stolpe hvor Morten Wieghorst uden problemer kunne heade bolden i nettet til stor glæde for publikum og spillere.

Med godt et kvarter tilbage at spille begyndte Brøndbyspillerne qua et solidt overtag at tage lidt for let på tingene og OB fik i kampens slutfase med lidt for enkle midler lov til at true Brøndbys føring. To gange var fynboerne tæt på udligning, blandt andet havde ar Dalgas en glimrende flugter som Mogens Krogh måtte parere til hjørne, men Brøndby reddede stormen af og sikrede sig fortjent dette års Super Cup.

Efter kampen var det en tilfreds cheftræner Michael Laudrup der tog imod pressen:

- Vi viste gode takter i træningskampen mod Frem i fredags og vi formåede i høj grad at fastholde de takter i dag. Vi spillede generelt en god kamp, holdet viste rigtig gode takter i 75 minutter hvor kombinationerne flød og vi kom til mange chancer, havde vi kendt vores besøgelsestid kunne vi have vundet denne kamp med 4-1 eller 5-2 men skarpheden foran mål manglede. I det sidste kvarter gik vi lidt ned men alt i alt var det ganske lovende og jeg føler at vi er godt rustet til på lørdag hvor vi møder Silkeborg.

- Vi har stadig en del at arbejde med, det er jo kun 22 dage siden den første træning. I dag var det dog tydeligt at forståelsen hos spillerne er der og mange af de ting som vi har trænet, lykkedes. Spillet var kvikt og mange af vore chancer blev skabt på godt fløjspil og hurtige kombinationer langs jorden som vi har trænet meget.