Styrketræning

10.01.2002 00:00

Mens 22 mand klokken halvelleve trænede hårdt i træningshallen under ledelse af cheftræner Åge Hareide, assistenttræner Lars Olsen og målmandstræner Jørgen Henriksen holdt fysioterapeut Jan Buhl resten af truppen - elleve mand - beskæftiget i styrketræningslokalet. Der arbejdes primært med en syretræningsmodel som har vist gode resultater blandt alpine atleter i Norge hvor metoden er udviklet. Fysioterapeut Jan Buhl udtaler om modellen:

- I en kampsituation er spillerne hele tiden i bevægelse med skiftevis almindelig løb og eksplosive sprinter. For bedst at forberede konditionen til denne type situation er det vigtigt at få pulsen op. Vi gør det på den måde at spillerne løber 4 minutter på løbebåndet med en 5% hældning og en hastighed hvor de hele tiden er tæt på max pulsen,efterfulgt af cykling på motionscykeli 3 minutter i almindeligt tempo. Denne fremgangsmåde gentages 4 gange. Det er en meget hård form for intervaltræning som giver en forøget iltkapacitet.

Udover pulstræningen som sigter på at forbedre konditionen, arbejdes der også en del med styrketræning.

- Styrketræningen er først og fremmest planlagt til at styrke de store muskelgrupper, primært i benene. Formålet med dette er naturligvis at forøge spillernes præstationsevne men det er ligeledes en god måde at forebygge skader på.

er Ankergren i gang med styrketræning