Hareide: 'Vi skal forbedre os fysisk'

11.01.2002 00:00

På grund af sommerens VM slutrunde starter SAS-ligaen ekstraordinært tidligt dette forår. Allerede den 3. marts spilles første runde i det nye år hvor Brøndby skal møde OB i Odense. Det giver kun cheftræner Åge Hareide og hans stab to måneder til at få Brøndbyspillerne i form. Men heldigvis har spillerne ikke ligget på den lade side i juleferien. Åge Hareide udtaler:

- Da spillerne tog på juleferie fik de hver især et træningsprogram bestående af løbe- og styrketræning med hjem som de skulle følge for at de ikke skulle starte fra nul efter ferien. Efter de første par dages træning har det vist sig at det var en god idé, spillernes form er ganske god tidspunktet taget i betragtning. Jeg er nu ikke overrasket over spillernes forholdsvis fine form efter ferien da vore spillere altid er deres ansvar for klubben bevidst.

Efter planen benyttes det meste af januar til at få spillerne i fysisk topform. Målet er at spillerne skal være meget løbestærke og have et fysisk overskud i afgørende situationer i kampene. Åge Hareide ser stadig store udviklingsmuligheder i Brøndbyspillerne:

- Grundlaget for en god præstation er en god fysik. Selvom vore spillere i efteråret formmæssigt og fysisk har ligget i toppen i sammenligning med vore kolleger i SAS-ligaen er det min overbevisning at der her alligevel ligger et betragteligt uudnyttet potentiale hos os. Derfor satser vi på at blive endnu stærkere fysisk så spillerne bedre kan udfolde sig fodboldmæssigt på banen.

Når det fysiske er på plads er det tid til at finpudse det spillemæssige og finde den mest slagkraftige formation. Og der bliver kamp om pladserne, hele 33 mand består truppen af og i princippet er der kamp om alle pladser. Åge Hareide udtaler:

- Truppens størrelse er et positivt problem. Alle i truppen er kvalificerede til at være med på dette niveau og det giver hård kamp om pladserne hvilket gør den enkelte spiller bedre. Organisatorisk vil jeg nok nærmere kalde det en udfordring end et decideret problem med den store trup. Det stiller nogle krav til planlægning, især her i starten hvor der stadig er frost i banerne, men et problem vil jeg ikke kalde det. Samtidig sker der jo det, at der med tiden vil være et vist frafald på grund af diverse landsholdssamlinger og skader.

Brøndby har til forårssæsonen fået tilgang af Mads Junker fra Lyngby samt tre nyoprykkede ynglinge fra egne rækker. Om deres potentiale udtaler cheftræneren:

- Mads Junker har spillet i SAS-ligaen for Lyngby og har gjort det godt. Nu har han jo kun deltaget i vores træning i et par dage men vurderet ud fra det jeg har set indtil nu ser det meget lovende ud. Hans Mathiesen, Jonas Kamper og Fatih Kirik skal som nyoprykkede ynglinge lige vænne sig til tempoet og tilværelsen som fuldtidsprofessionelle. Det gælder om ikke at forcere noget for de unge, de skal have lov til at udvikle sig i ro og mag. Men potentialet har de helt sikkert.

Om målsætningen for forårssæsonen udtaler Åge Hareide uden betænkningstid:

- Vi skal have guldet hjem til Brøndby. Hvis vi kan finde frem til efterårets sprudlende spil så er der ingen herhjemme der kan følge med, så kører vi guldet hjem fra spids.