Surt pointtab

14.02.2002 00:00

Mens onsdagens første træningskamp, som var et opgør mellem Brøndby og Herfølge, ikke var den store fodboldmæssige oplevelse, var der mere fart over den efterfølgende kamp i Øresund Cup turneringen hvor Brøndby tog imod svenske Landskrona. Efter en lidt tøvende start fik Brøndby stille og roligt greb om spillet og spillede i perioder ganske pænt spil på en bane præget af årstiden. Landskrona viste sig dog at være et ganske godt organiseret mandskab som gav Brøndby kamp til stregen kampen igennem.

Landskrona bragte sig foran efter 38. minutters spil da en lang aflevering i dybden blev opfanget af en Landskrona angriber som hårdt presset sendte bolden ind bag er Ankergren. Brøndby pressede hårdt på for en udligning men store tilbud til blandt andet Oumar Barro og Peter Foldgast blev misbrugt. Først ti minutter før tid fik Brøndby hul på bylden da Kenneth Rasmussen fik headet et hjørnespark fra Peter Degn i nettet. Scoringen gav de blå-gule blod på tanden hvilket resulterede i endnu en scoring i kampens næstsidste minut. Et mønsterangreb via mange stationer blev afsluttet med en scoring af Thomas Kahlenberg i helt fri position. Det burde have været sejrsmålet men i dommerens overtid fik Landskrona et frispark lige udenfor Brøndbys felt som i to omgange blev konverteret til en scoring. Udligningen var dobbelt ærgerlig i betragtning af at Peter Degn i minuttet inden havde afsluttet en forrygende solotur med at kanonere bolden på sammenføjningen fra 20 meter.

Hos Brøndby var der godkendte præstationer over hele linien. Peter Foldgast sled og slæbte oppe foran og var hele tiden giftig mens Oumar Barro godt nok misbrugte et par direktører men viste fin spilforståelse ved at være der hvor chancerne opstod. Søren Larsen spillede på en uvant position som venstre kant og løste opgaven fint mens Thomas Kahlenberg og Mikkel Jensen supplerede hinanden godt på den centrale midtbane. På højrekanten viste Peter Degn at hans indlæg er af høj kvalitet og hans raid i anden halvlegs døende minutter viste derudover at hans speed er ved at være der. Forsvar og målmand spillede solidt og tvang Landskrona til at kæmpe hårdt for deres chancer.

Brøndby startopstilling:

er Ankergren
Martin Smith
Joachim Bjerg
Kenneth Rasmussen
Dan Anton Johansen
Søren Larsen
Thomas Kahlenberg
Mikkel Jensen
Peter Degn
Oumar Barro
Peter Foldgast

Udskiftninger:

69. Mikkel Jensen og Søren Larsen ud, Hans Mathiesen og Fatih Kirik ind

Mål:

38. 0-1
80. 1-1 Kenneth Rasmussen
89. 2-1 Thomas Kahlenberg
92. 2-2