Juniorerne mod damelandshold

08.02.2002 00:00

Fredag eftermiddag afvikles der en interessant træningskamp på Brøndby IFs kunststofbane. Brøndbys bedste herrejuniorhold under ledelse af John Ranum spiller imod intet mindre end det danske a-landshold for kvinder.

For damelandstræner Poul Højmose er kampen af stor betydning forud for en halvsæson der byder på hele 8 landskampe:

- Det kniber lidt med at finde kvalificeret modstand på damesiden på denne tid af året. Allerede i starten af marts deltager vi i Algarve Cup i Portugal hvor vi skal spille 4 kampe på en uge. Derfor har vi valgt at spille træningskamp mod Brøndby IFs herrejuniorhold som vi tidligere har prøvet kræfter imod.

Trods forskellene på herre- og damefodbold mener Poul Højmose at træningskampene har stor værdi for hans hold:

- Herrejuniorerne er hurtigere og fysisk stærkere end os og vi bliver derfor presset på en måde vi ikke er vant til. Det giver os mulighed for at træne vores etablerede spil, i at fastholde spillet under pres samt at arbejde med den defensive organisation.

Tidligere opgør mellem damernes a-landshold og herrejuniorhold har for det meste resulteret i klare sejre til juniorerne men tendensen går imod større resultatmæssig jævnbyrdighed. Men Poul Højmose går ikke så meget op i resultatet:

- Vi skal bare have en god træningskamp i benene for at komme op i tempo så vi er klar når det for alvor går løs med med de vigtige kampe i foråret.