Rundt om Auri, Del 4

19.12.2002 00:00

Afslutningsvis giver vi ordet frit og lader John Faxe Jensen og Kim Vilfort om at beskrive. Auri, inden den bundsolide venstreback til slut får til opgave at vurdere en række personligheder han har mødt gennem sin karriere på fodboldbanen. Dermed er vi ved vejs ende i portrættet af Årets Spiller 2002

Faxe om Auri

Første indtryk: Han var en typisk østeuropæer; han kom hertil fra Litauen med en typisk østeuropæisk spillestil. Da han kom til klubben var han meget genert; men han levede sig hurtigt ind i forholdene. Han er meget sympatisk, så han blev hurtigt vellidt og kom ind i kliken.

Udvikling siden han kom: Han har udviklet sig til en endnu bedre spiller, siden han kom. Det har han gjort pga. sin indstilling. Han har den helt rigtige indstilling, han er top professionel. Hans indstilling er grunden til, at han er kommet så langt. Han har udviklet sig på mange måder, siden han kom: spillemæssigt, forsvarsmæssigt og som menneske.
Styrker og svagheder: Han er utroligt hurtig. Hans indstilling har gjort, at han er blevet en god venstre back, selvom venstre back var en uvant plads for ham i starten. Han forsvarer meget bedre nu, end han gjorde i starten.

Han har også kvaliteter frem ad banen. Han laver nogle frække ting på banen, som fansene godt kan lide at se, men som godt kan give en træner grå hår i hovedet. Når det ikke lykkes, kan det blive farligt. Han har stadig nogle østeuropæiske gener, hvor han spiller med hælen eller dribler på egen baglinje; men det er blevet mindre med årene. Det er nok også, fordi han kommer fra en anden position; men han arbejder meget med det.
Spillet i 2002: Auri har spillet et fantastisk godt år, hvor han har været meget stabil. Noget af det sværeste som fodboldspiller er at være stabil; men Auri har vist sig fra sin gode side gang efter gang.

Kim Vilfort om Auri

Første indtryk: Det var da han spillede for Inkaras Grifas, da vi mødte dem. Jeg spillede mere eller mindre over for ham i den ene af kampene, hvor jeg vist fik en advarsel. Han spillede på den venstre del af midtbanen, og han virkede som en god dribler, der var stærk i offensiven. Han var deres klart farligste mand, og vi lagde mærke til ham.

Udvikling siden han kom: Han har gennemgået en omskoling til defensivspiller. Han var uheldig nogle af sine første år, hvor han var meget hårdt ramt af skader. Omskolingen har han klaret flot, og det viser også noget om hans indstilling.

Styrker og svagheder: Hans indstilling er en stor styrke. Han giver altid 110%, han er en holdspiller, han er nærkampstærk, og så er han hurtig. Han kommer meget tit ud med bolden efter nærkampe. Hans venstre ben er ikke dårligt; men det er en svaghed for ham, at ikke kan bruge sit favoritben, når han spiller venstre back. Det kan måske også være en svaghed, at han spiller nogle afleveringer, der er sværere end nødvendigt; men det er ikke så galt længere. Han skal nok gøre spillet mere simpelt nogle gange. Det er desuden en positiv ting ved ham, at han aldrig ligger og piber; han rejser sig bare op, efter der er lavet frispark på ham.

Spillet i 2002: I 2002 har han vist sine kvaliteter. Han har været uhyre stabil; man kan aldrig sige, at han har været dårlig. Der er selvfølgelig kampe, hvor ikke alting lykkes for ham; men han er aldrig dårlig. Med nogle andre spillere kan man næsten lige så godt tage dem ud efter 5 minutter, hvis de starter kampen dårligt, sådan er det ikke med Auri. Han har en høj spilintelligens, der også gør, at han kan spille flere pladser.

Auri om andre

Vi bad Auri om at kommentere følgende navne:

Ebbe Skovdahl: Han var den træner, der hentede mig til Brøndby. Han mente, at jeg havde noget at give til Brøndby IF. Han er en dygtig træner, hvilket både hans resultater i Brøndby og Aberdeen viser.

Sibusiso Zuma: Han er en god fodboldspiller. Der har han vist, især mod Brøndby. Han er hurtig, og så er han teknisk god.

Roberto Carlos: Han er den bedste forsvarsspiller i verden, i hvert fald på backpladsen. Lige meget hvor mange kampe han spiller, så er han altid klar til en 100% indsats. Han er en dejligt positiv spillertype.

Michael Owen: Han er også en god spiller. Det er svært for mig at sige noget negativt. Han er en stabil spiller, der altid laver en masse mål.

Edgaras Jankauskas: Han er en af vores bedste spillere i Litauen. Han spiller i FC Porto; men han har desværre været meget skadet med sin lyske. Han er måske den spiller fra Litauen, der gennem tiderne har spillet i den største klub, nu hvor han spiller i FC Porto.

Dennis Cagara: Han er en ung spiller med et meget stort potentiale. Han er dejligt positiv hele tiden, og det er vigtigt at finde de positive ting, hvis tingene ikke lige kører. Jeg tror, at han bliver en spiller, der kan give Brøndby meget i fremtiden.

Krister Nordin: Han er konge af Stockholm, og det var han vel også næsten, da han var her. Han var en god spiller, og så var han en meget god person at have i klubben. Han arbejdede altid hårdt, og så var han meget god til at hjælpe andre.

Tjek Auris SpillerProfil