Svært men ikke umuligt

14.08.2002 00:00

Brøndby IF måtte onsdag aften rejse hjem fra det første Champions League kvalifikationsopgør mod Rosenborg med et smalt 0-1 nederlag i bagagen og har således et vanskeligt men ikke umuligt udgangspunkt før returkampen i Brøndby om 14 dage.

Rosenborg lagde pres på fra første fløjt og forsøgte at ryste Brøndby men de blå-gule red stormen af og efter 7 minutter var Mads Jørgensen i stedet tæt på at bringe Brøndby foran da han tordnede bolden på sammenføjningen fra 25 meter.

Frem til pausen var kampen ganske lige og holdene skiftedes til at skabe chancer. Frode Johnsen var tæt på for Rosenborg da han headede et godt indlæg tæt over mål og Brattbakk fik testet Mogens Krogh med en kvik afslutning i feltet før Peter Madsen var tæt på at dirigere et indlæg fra Mattias Jonson i mål.

Fire minutter senere var Mattias Jonson selv tæt ved at slippe fri da han blev spillet fri i dybden hvorefter Rosenborgs bagerste mand klippede Jonson men helt uforklarligt var dommerens fløjte tavs.

Brøndby blev ved med at skabe chancer og få minutter senere var Peter Madsen tæt på at skrue bolden op i målhjørnet fra kanten af feltet på en lidt tilfældig chance skabt af Mads Jørgensen men Rosenborg slap med skrækken og første halvleg sluttede således 0-0.

Anden halvleg var kun få minutter gammel da Peter Madsen blev spillet fri i dybden men rutineret hev en Rosenborgforsvarer ham i trøjen og chancen løb ud i sandet.

Kampens eneste mål faldt i det 53. minut da et frisparksindlæg fra venstre side blev headet på tværs i feltet hvor Mogens Krogh akkurat fik fingrene på men Brattbakk var hurtigt over bolden og hamrede den fladt i mål.

Scoringen gav Rosenborg blod på tanden og i minutterne efter lagde Rosenborg pres på Brøndbyfeltet og nordmændene var i flere situationer tæt på at bringe sig yderligere foran ved Ørjan Berg og Skammelsrud.

Brøndby arbejdede sig igen ind i kampen og halvvejs inde i anden halvleg reddede træværket igen for Rosenborg da Mattias Jonson med hovedet dirigerede et hjørnespark på sammenføjningen.

Brøndby fik i kampens slutfase etableret et fornuftigt pres i forsøget på at score det vigtige udebanemål men tættere på end Wieghorsts hovedstød lige over mål i overtiden kom Brøndby ikke.

Der er returkamp i Brøndby onsdag den 28. august.