Statistikken med Brøndby

07.08.2002 00:00

Når Brøndby IF med 1-0 i ryggen fra den første kamp i Brøndby i aften skal forsøge at komme videre til 3. runde af kvalifikationen til Champions League, er statistikken på de blå-gules side.

Kun 2 gange er det lykkedes for modstanderne i de europæiske turneringer at besejre Brøndby samlet når Brøndby har vundet den første kamp på hjemmebane og begge gange har Brøndbys hjemmekamp været spillet i Parken. Roma besejrede Brøndby samlet i 1995 ved at vinde 3-1 på egen bane efter at Brøndby havde vundet 2-1 I Parken og i 1987 blev Brøndby slået ud af Sportul på straffespark efter at have sat en 3-0 føring fra den første kamp over styr men i de resterende 15 europæiske opgør har Brøndby kvalificeret sig til næste runde når første kamp var vundet på hjemmebane.

Kun en enkelt gang tidligere har Brøndby måttet rejse til en returkamp med en 1-0 sejr fra første opgør i bagagen og ved det tilfælde gik Brøndby videre efter en straffesparksafgørelse mod Torpedo Moskva og avancerede i sæsonen 90/91 derved til semifinalen i UEFA Cup'en.