Sikker sejr i Albanien

07.08.2002 00:00

Brøndby er videre til tredie runde af kvalifikation til Champions League efter onsdag aften at have besejret det albanske mesterhold Dinamo Tirana med 4-0 på udebane.

Størsteparten af første halvleg formede sig som de to klubbers første indbyrdes opgør i Brøndby for en uge siden. Brøndby spillede bolden rundt men blev hvergang man nærmede sig Dinamo Tiranas felt, mødt af en veritabel menneskemur der gjorde det svært at bryde igennem til åbne målchancer.

Peter Madsen fik dog midtvejs i halvlegen to gode muligheder for at bringe Brøndby foran. Først lagde Mattias Jonson et perfekt indlæg ind foran mål hvor Peter Madsen hårdt presset steg til vejrs og med hovedet sendte bolden lige over mål og fem minutter senere fik et frispark fra Dalgas lov til at smutte hele vejen gennem feltet til bagerste stolpe hvor Madsen i fri position ikke fik ordentlig ram på bolden.

Efterhånden som pausen nærmede sig og Brøndbys anstrengelser ikke bar frugt, fik Dinamo Tirana mere mod på tilværelsen og vovede sig længere frem på banen og fik skabt en smule furore i Brøndbys forsvar. Tættest på en scoring var Asilanaj i sidste minut af første halvleg da han slap fri i venstre side af feltet og trykkede af men Mogens Krogh klarede flot med en refleksredning og 0-0 holdt til pausen.

Da anden halvleg blev fløjtet igang var alting således stadig åbent men det faktum ændrede ar Dalgas på i anden halvlegs 2. minut da han kæmpede sig fri ved baglinien i venstre side, driblede sig fri i feltet og lagde bolden skråt tilbage til Peter Madsen som let kunne score i et tomt mål. Og da Ruben Bagger 3 minutter senere tordnede bolden i nettet fra kanten af feltet til stillingen 2-0, var kampen i realiteten lukket. Dinamo Tirana skulle nu score 4 gange for at gå videre og det var der ingen, inklusive de udvandrende tilskuere, der troede på.

Resten af kampen blev en formssag hvor hovedprioriteten var at undgå dumme advarsler. Alligevel formåede Brøndby at skabe chancer på samlebånd hvor især Mads Jørgensen var god til at komme til afslutninger, de fleste skabt af Thomas Kahlenberg, men først mod kampens slutning blev der igen lukket op for målposen.

Rafal Niznik slap tre minutter før tid fri i højre side og tordnede bolden på sammenføjningen, Kahlenberg opfangede returen lige udenfor feltet og fik sendt et forsøg afsted som keeperen blokerede lige ud til Ruben Bagger som let kunne lægge bolden i et tomt mål til 3-0.

Brøndby var ikke tilfredse og fortsatte stormløbet og i overtiden modtog Thomas Kahlenberg bolden lige udenfor feltet i venstre side og driblede ind i feltet hvor han blev nedlagt. Dommeren tøvede ikke med at dømme straffe og kultfiguren Auri Skarbalius omsatte straffesparket uden dikkedarer og gjorde dermed ende på den måltørke som har været hans lod siden han startede i Brøndby.

Kort efter fløjtede dommeren kampen af og det kan dermed konstateres at Brøndby er videre til næste runde hvor modstanderen er norske Rosenborg. Første kamp spilles allerede i næste uge hvor Brøndby på Lerkendal stadion i Trondhjem skal forsøge at skaffe sig et godt udgangspunkt før returmatchen to uger senere på Brøndby Stadion.