Nederlag i Ålborg

10.08.2002 00:00

Brøndby tabte lørdag aften 1-3 mod et klogt spillende AaB-hold som med held lukrerede på Brøndbys hårde program og med en god slutspurt sikrede sig de tre point med to sene scoringer.

Brøndby stillede op uden karantæneramte Morten Wieghorst, i stedet startede Allan Ravn inde som makker med Per Nielsen i midtforsvaret.

Begge hold startede friskt og allerede efter 4 minutters spil kom AaB på tavlen. Zelinski brysttæmmede en lang bold ned for fødderne af Stefan Bidstrup som flot hamrede den over Mogens Krogh og i mål.

Men Brøndby fik hurtigt svaret igen. 9 minutter senere modtog Peter Madsen bolden i højre side og lagde fra kanten af feltet bolden på tværs til Kahlenberg som smart hoppede over bolden hvorefter Mattias Jonson i fri position hamrede bolden op i nettaget uden chance for Jimmy Nielsen i AaBs mål.

AaB spillede i første halvleg konsekvent med lange bolde som i starten voldte Brøndby en del besvær men hurtigt fik Brøndby overtaget i kampen og diskede i perioder op med flot kombinationsspil men symptomatisk for starten af denne sæson, havde de blå-gule problemer med at score på de chancer som de tilspillede sig.

Tættest på var Brøndby da bolden to gange i løbet af første halvleg dansede på AaBs mållinie men ind ville den ikke og Brøndby måtte gå til pausen uden den føring som spil og chancer berettigede til.

Anden halvleg startede noget mere afdæmpet end første. De to holds trænere havde fået justeret defensiverne og de 9.473 tilskuere fik ganske chancefattige første 30-35 minutter af anden halvleg at se.

Men efterhånden begyndte Brøndbys hårde program at kunne mærkes på spillerne og AaB overtog mere og mere af spillet og trykkede Brøndby ned mod eget felt. Brøndby levede herefter primært på kontraangreb og havde chancen for at bringe sig foran 10 minutter før sidste fløjt da Thomas Lindrup lagde et godt skift på tværs af feltet hvor Madsen klappede til den første gang, men Madsens hårde flugter gik forbi mål.

I stedet bragte AaB sig foran 4 minutter senere. Et hjørnespark fra venstre side blev snittet videre til AaBs forsvarsspiller Bård Borgersen som koldt headede den i mål helt ude ved den ene stolpe.

Brøndby forsøgte at svare igen og i overtiden fik Kahlenberg en gylden mulighed for at udligne da han i fri position tæt under mål fik hovedet på et godt indlæg men bolden strøg tæt over mål.

I stedet lukkede AaB kampen da indskiftede Christian Christiansen sled sig fri i feltet og fik masser af tid til at udplacere en prisgivet Mogens Krogh i Brøndbymålet og kort efter fløjtede dommer Milton kampen af.

Cheftræner Michael Laudrup var skuffet efter kampen:

- Efter AaBs chokstart fik vi hurtigt arbejdet os ind i kampen igen og fik udlignet. Vi burde have bragt os foran inden pausen men igen er vi ikke effektive nok på de chancer vi tilspiller os. I anden halvleg begynder trætheden at melde sig efter vores hårde program og det udnytter AaB.

- Jeg kan ikke bebrejde spillerne noget, der kan ikke sættes en finger på deres indstilling men vi bliver straffet for ikke at score på vore chancer i første halvleg. Det må vi arbejde på at ændre. Vi har en vigtig kamp mod Rosenborg på onsdag. På internationalt niveau får man færre chancer og vi skal helst score mindst en enkelt gang på onsdag.