Kollektiv offday

03.08.2002 00:00

Dagens opgør i anden runde af SAS-ligaen mellem Brøndby IF og AB blev en af de kampe hvor alt gik galt for de blå-gule og AB kunne således uden de store problemer køre en 3-1 sejr hjem.

AB grundlagde deres sejr på en taktisk klog første halvleg hvor akademikerne hele tiden stressede Brøndby og spillede på kontra og da det var en af de dage hvor meget lidt ville lykkes for Brøndby, fik AB alt for let spil og da ABs udnyttelsesprocent desuden var imponerende høj, så skulle det gå galt.

Nicolai Stokholm bragte AB i spidsen efter 14 minutters spil da et indlæg fra venstre side blev lagt til rette for ham i feltet hvorefter han tog et enkelt træk og placerede bolden i mål tæt op af den ene opstander.

Helt holde Brøndby fra chancer kunne AB dog ikke og tre minutter senere blev Peter Madsen tilsyneladende hægtet i feltet men dommer Tonny K. Poulsens fløjte var tavs.

Godt ti minutter senere var Ruben Bagger tæt på at bringe balance i regnskabet da han kom højest til et perfekt frisparksindlæg fra Lindrup og fik snittet bolden mod mål men marginalerne var med AB og bolden røg den forkerte vej udenom stolpen og i stedet lukkede AB i realiteten kampen i løbet af de næste 10 minutter.

Abdul Sule blev sendt mod baglinien i højre side men Mogens Krogh havde opfattet faren og styrtede ud af sit mål men ombestemte sig og Sule kunne derfor lægge bolden ind foran mål til en helt blank Heine Fernandez som ubesværet kunne heade bolden i et tomt mål.

Bare tre minutter senere var den gal igen. Michael Johansen modtog bolden foran feltet og da ingen gik til ham, tog han i stedet et enkelt træk til siden og hamrede bolden helt op i krydset uden chance for Mogens Krogh og gjorde det derved til halvlegsstillingen 0-3.

Cheftræner Michael Laudrups reaktion kom prompte, der skulle friskt blod på banen, og fra anden halvlegs start var Allan Olesen og Thomas Kahlenberg skiftet ind i stedet for Dan Anton Johansen og Mads Jørgensen.

Brøndby satte mere damp under kedlerne fra anden halvlegs start og allerede efter 10 minutters spil gav det resultat da ar Dalgas lidt tilfældigt slap fri i venstre side af feltet efter et godt Brøndbypres og koldt lagde bolden over i det lange hjørne og i mål.

Scoringen gav Brøndbyspillerne mod på tilværelsen igen og i de næste 20-25 minutter skabte de chancer nok til minimum uafgjort men koncentrationen i afslutningerne lod en del tilbage at ønske. Thomas Lindrup fik det største tilbud da han blev spillet helt blank for mål på en fremragende frispilning fra ar Dalgas men Lindrups afslutning gik lige på keeperen.

Efterhånden som offensiven viste sig ikke at give resultat, sivede gejsten af Brøndbyspillerne og helt galt gik det da Morten Wieghorst ti minutter før sidste fløjt blev sendt i bad efter at have modtaget sin anden advarsel. AB havde derefter ingen problemer med at køre en fortjent sejr hjem.

Det var en skuffet cheftræner Michael Laudrup som efter kampen forsøgte at sætte ord på hvad der gik galt:

- Alt gik galt, både defensivt og offensivt var vi milevidt fra vores normale niveau. Indstillingen fra start var ikke god nok og vi havde knap to sammenhængende afleveringer i første halvleg. I anden halvleg spiller vi os op og skaber chancer nok til 3-3 eller måske ovenikøbet 4-3 men det havde ikke været fortjent efter indsatsen i første halvleg.

Morten Wieghorst blev udvist efter sin anden advarsel med ti minutter tilbage:

- Det var min første udvisning siden Vm i 98'. Det var utilgiveligt, med min udvisning fjernede jeg det sidste håb om at vi kunne komme tilbage i kampen. Men selvom det så voldsomt ud var det ikke et frustrationsfrispark.

- Vi spillede skidt fra første fløjt. Vi er for sløsede, sidder ikke tæt nok på dem og derfor får de for megen plads. Men de spillede en klog kamp, det skal de have kredit for.

- Der blev talt med store bogstaver i pausen, en sådan indsats kan man ikke byde folk og i anden halvleg blev det da også bedre. Havde vi spillet hele kampen som vi spillede i anden halvleg, så havde tingene set meget anderledes ud.

- Det gælder om at glemme denne kamp så hurtigt som muligt og komme videre. Det eneste positive vi kan få ud af kampen er at huske os selv på tingene ikke sker af sig selv, der skal arbejdes for sagen.