Flot indsats af Brøndby

18.08.2002 00:00

Brøndby IF havde i sidste sæson store problemer med Viborg som to gange fik point med fra Brøndby Stadion, men i dagens SAS-liga dyst satte Brøndby hurtigt tingene på plads og sendte Viborg hjem med et 4-0 nederlag efter en glimrende indsats.

Brøndby diskede fra første fløjt op med glimrende, hurtigt kombinationsspil og allerede efter 4 minutters spil var det ved at give pote. Kim Daugaard vippede fornemt bolden ind i venstre side af feltet hvor Bagger køligt forsøgte et lob som da også snød Viborgs keeper men desværre tog oversiden af tværliggeren og gik til målspark.

Viborg var således advaret men alligevel gik der kun få minutter før Brøndby bragte sig foran. En energisk Ruben Bagger fik opsnappet bolden 10 meter udenfor Viborgs felt og søgte mod mål men i stedet for at skyde selv, spillede han bolden ud i højre side af feltet hvor en fremstormende Mads Jørgensen tog et enkelt træk og flot lagde bolden i mål i det lange hjørne med ydersiden.

Mads Jørgensen fik kort efter en stor chance til at fordoble sin score men helkiksede i fri position sin afslutning på ar Dalgas fornemme forarbejde.

Viborg var yderst sjældne gæster i Brøndbys felt men efter 19 minutters spil blev Søren Frederiksen spillet fri på kanten af feltet og forsøgte at runde Mogens Krogh men flot nåede Auri Skarbalius med tilbage og tacklede bolden fra Viborgspilleren.

19-årige Thomas Kahlenberg bliver bedre og bedre fra kamp til kamp og midt i første halvleg lavede han et sandt glansnummer da han spillede bande med ar Dalgas på kanten af feltet, søgte mod baglinien og driblede sig fri hvorefter han serverede en direktør for Ruben Bagger som ikke svigtede men scorede usvigeligt sikkert til 2-0.

Brøndby fortsatte den kompromisløse offensiv og lagde Viborgs felt under et gevaldigt pres og 10 minutter før pausen lukkede Mads Jørgensen reelt kampen da et langvarigt pres endte med at Peter Madsen slap fri og blev nedlagt. Dommeren undlod at fløjte men returen endte for fødderne af Mads Jørgensen som elegant lagde bolden op i nettaget.

Viborg havde nok at gøre med at forsvare sig og det gjorde ikke arbejdsbetingelserne specielt gunstige for Viborgs frontløbere men kort før pausen fik Steffen Højer vist klassen da han modtog bolden lidt udenfor Brøndbys felt, vendte rundt og trykkede af. Med det yderste af fingerspidserne fik Mogens Krogh drejet bolden på stolpen hvorefter bolden sprang til hjørnespark.

Anden halvleg blev knap så sprudlende som første men Brøndby sad dog stadig solidt på kampen. Viborg fik dog halvlegens første chance da Steffen Højer igen ramte stolpen med et behjertet forsøg men tættere på kom Viborg aldrig.

Brøndby fortsatte med at tilspille sig chancer og et kvarter inde i anden halvleg lagde indskiftede Thomas Lindrup et perfekt indlæg ind i feltet til Peter Madsen som med hovedet dirigerede bolden tæt forbi den ene opstander.

I det hele taget havde Peter Madsen en af de dage hvor bolden bare ikke ville ind men hans arbejdsindsats kunne der ikke sættes en finger på og 20 minutter før sidste fløjt havde han næstsidste fod på Brøndbys sidste scoring. Thomas Lindrup tog en god tur på højrekanten, spillede Peter Madsen på kanten af feltet hvor han hårdt presset holdt på bolden indtil Lindrup var nået ind i feltet hvor han fik bolden serveret for fødderne og scorede til slutstillingen 4-0.

Frem til dommerens sidste fløjt blev det til sporadiske, omend halvhjertede forsøg med en Brøndbymaskine på autopilot og Viborg slap således med et 4-målsnederlag som ikke var et mål for stort.

Cheftræner Michael Laudrup var efter kampen tilfreds med sit hold:

- Vi scorer på godt 50% af vore chancer i dag og når vi gør det, så skal vi vinde. Vi kunne have scoret et par stykker mere mens Viborg kun havde de to forsøg på stængerne da vi var foran 3-0. Vi spiller en glimrende første halvleg hvor tingene bliver sat på plads og i anden halvleg fortsætter vi med at spille kombinationsspil og undlader at forfalde til enkeltmands-præstationer.

- Vi har FC København og Rosenborg i de to næste kampe og derfor var det meget vigtigt med en sejr. Det er lidt ærgerligt at de to storkampe ligger så tæt på hinanden men omvendt bør det garantere at spillerne ikke tager let på opgaven i nogen af dem.

Mads Jørgensen kronede en flot præstation med to scoringer men blev alligevel skiftet ud i pausen:

- Mads var træt efter at have ydet en utrolig indsats med et stort løbearbejde i første halvleg og blev derfor udskiftet. Heldigvis er vores trup meget stærkt besat med angår kantspillere.