Unødvendigt pointtab

07.04.2002 00:00

Det så fornuftigt ud da Ruben Bagger efter godt 25 minutters spil af anden halvleg bragte Brøndby i føring med et brag af et skud efter fornemt forarbejde af Mads Jørgensen. Men i stedet for at gøre arbejdet færdigt, gik Brøndbyspillerne en tak ned i gear i sikker forvisning om at de tre point var hjemme. Men Vejle ville det anderledes.

Første halvleg bød momentvist på udmærket spil men det var ikke mange chancer de 5.830 tilskuere fik for entrépengene. Tættest på var Peter Madsen da han få minutter før pausefløjtet hamrede bolden mod mål fra en spids vinkel men Vejlekeeperen Jesper Christiansen - der i øvrigt spillede en solid kamp - parerede bolden til et resultatløst hjørnespark. Vejle gjorde i første halvleg ikke tingene sværere end de var og de fik da også spillet sig til et par halve chancer som Mogens Krogh i Brøndbymålet dog ikke havde de store problemer med.

Fra anden halvlegs start sendte Brøndby Mads Jørgensen på banen i stedet for Rafal Niznik og det gav en del mere gennembrudskraft. Opspillet blev dog i alt for høj grad skæmmet af adresseløse afleveringer hvilket gav Vejle alt for let spil. Klaus Eskildsen burde ovenikøbet have bragt Vejle foran da et frisparksindlæg fra venstre pludselig dumpede ned for fødderne af ham i det lille felt men Eskildsen helkiksede.

Bedst som man sad og belavede sig på at tingene bare ikke ville lykkes på dagen, tog Mads Jørgensen fat. Jørgensen modtog på højrekanten bolden fra Madsen og søgte mod feltet, snød Peter Gravesen som dog nok også oversatsede i situationen og lagde bolden ind midt for mål hvor Bagger kom til og hamrede bolden i mål uden chance for Jesper Christiansen i Vejlemålet. Det lignede et sejrsmål.

Brøndby forsøgte i minutterne efter scoringen at lukke kampen men efterhånden som man nærmede sig sidste fløjt, koncentrerede Brøndbyspillerne om at forsvare og at leve af kontraangreb. Det gik galt. To minutter før tid kastede Vejle alle mand frem og formåede at holde Brøndbyforsvaret under pres. Til sidst endte bolden ude ved højre sidelinie hvor den tidligere Brøndbyspiller Tommy Schram sendte et hårdt, præcist indlæg til bageste stolpe hvor hovedstødsstærke Jan Sønksen i helt fri position headede bolden i mål uden chance for Mogens Krogh.

Få minutter efter lød sidste fløjt til hjemmepublikummets store glæde. Det uafgjorte resultat kan ikke siges at være decideret ufortjent, Vejle spillede sin chance og gjorde det godt men burde aldrig have været lukket ind i kampen efter Baggers føringsmål.