Tredie sejr i træk

01.04.2002 00:00

Efter en slem forårssæsonstart med kun et enkelt point i de to første kampe er Brøndbymaskinen så småt ved at være tilbage på rette spor. Dagens opgør mod Esbjerg endte således med en fuldt fortjent Brøndbysejr omend sejrscifrene 1-0 var lige lovlig i underkanten.

Brøndby startede kampen fornuftigt, anført af en oplagt Magnus Svensson i et vanligt arbejdsraseri. Brøndby satte sig på kampen fra start mens Esbjerg konsekvent spillede med lange bolde op til Jess Thorup som med sit sublime hovedspil skulle fordele boldene til sine angrebskolleger men Brøndbys forsvar stod godt i dag og lukkede af for det meste. Alligevel var Esbjerg tæt på at bringe sig i spidsen da Jerry Lucena efter 20 minutters spil kom først til et indlæg fra højre men Lucenas afslutning gik fordi mål.

På trods af fint kombinationsspil ude på banen havde Brøndby i kampens start problemer med at skabe de helt store tilbud men efterhånden som halvlegen skred frem kom Brøndby tættere og tættere på et forløsende føringsmål. Bagger, Madsen og Jonson var alle blot centimeter fra at nette i første halvleg men ind ville bolden ikke, så da dommer Kim Milton fløjtede til pause, stod der stadig 0-0 på scoringstavlen.

Krister Nordin - som endelig var blevet sin skade kvit - blev skiftet ind fra anden halvlegs start og det virkede som om det gav holdkammeraterne den fornødne ro. Angrebene begyndte at blive hyppigere og skarpere og efter et kvarters spil af anden halvleg bragte Peter Madsen helt fortjent Brøndby på sejrskurs med sin femte scoring i lige så mange kampe. Niznik sendte et hjørnespark fra venstre side på tværs af feltet hvor Per Nielsen kom til og headede bolden ind foran mål hvorefter Madsen headede den i nettet.

Scoringen virkede til at løsne Brøndbyspillerne op og det virkede som om det kun var et spørgsmål om tid før føringen ville blive udbygget. Mattias Jonson og Peter Madsen havde begge gode tilbud til at lukke kampen men Esbjerg slap med skrækken. I den anden ende af banen var der lukket godt af indtil et kvarter før tid da Søren Pallesen pludselig stod fri i feltets venstre side men fra en spids vinkel afsluttede han forbi Mogens Kroghs mål.

Få minutter før fuld tid kom talentfulde Mads Junker på banen i stedet for Peter Madsen og Junker behøvede kun få sekunder på banen for at bevise sit værd da han med en opvisning i teknik jonglerede med bolden i Esbjergs felt hvorefter han spillede Jonson helt fri midt for mål med en smart detalje men Esbjergkeeperen hev en klasseredning ud af ærmet på Jonsons afslutning og klarede til hjørne.

I kampens slutfase kastede Esbjerg alle mand frem i en sidste satsning men Brøndbyforsvaret red stormen af og sikrede Brøndbys tredie sejr i træk og et godt udgangspunkt for mesterskabskampen.