Tre point i forårspremieren

01.04.2002 00:00

Brøndby IFs bedste dame hold besejrede mandag eftermiddag elitedivisionens tophold Fortuna Hjørring med cifrene 2-1 efter en spændende, jævnbyrdig kamp. Brøndby fik en glimrende start på kampen da Gudlaug Jonsdottir allerede efter 5 minutters spil blev spillet fri i højre side af feltet men efter at have rundet Keeperen kom stolpen i vejen for en hurtig Brøndby scoring. Men det lykkedes alligevel Brøndby at bringe sig foran i kampens start da Julie Rydahl efter 11 minnutters spil tog chancen fra 22-23 meter og hamrede bolden i nettet uden chance for Fortuna's keeper.

Efter knap en halv times spil af halvlegen øgede Brøndbys energiske midtbaneslider Cathrine Paaske til 2-0 da hun fik presset Fortunaforsvaret så meget at hun kunne heade bolden i tomt mål fra en meters afstand. Fortuna burde dog have reduceret minuttet efter men Brøndbys keeper Tine Cederkvist hev en pragtredning ud af ærmet og fik klaret til hjørnespark.

Minuttet før pause fløjtet var lynhurtige Anna Jørgensen tæt på at udbygge føringen men afsluttede på indersiden af stolpen efter et energisk gennembrud og kort tid efter fløjtede dommeren til pause.

På trods af Brøndbys 2-0 føring ved pausen var Fortuna i store dele af første halvleg spilstyrende men formåede ikke i lige så høj grad som Brøndby at skabe afslutningsmuligheder.

Efter et udmærket første kvarter af anden halvleg der blandt andet bød på store tilbud til Anna Jørgensen og Anja Thorsen overtog Fortuna gradvist overtaget og tvang i lange perioder Brøndby til at forsvare helt nede i eget felt men det store pres gav først bonus 13 minutter før tid da en Fortuna spiller scorede fra tæt hold.

Resten af kampen blev en nervepirrende affære men Brøndby forsvarede heldigt og dygtigt føringen til sidste fløjt uden at tillade Fortuna de helt store tilbud. Med sejren mod Elitedivisionens tophold er Brøndby kun to point fra førstepladsen så det tegner godt for resten af foråret.