'Spilleglæden tilbage'

16.04.2002 00:00

Det kom ikke som den store overraskelse for Brøndby IFs vikarierende cheftræner Tom Køhlert at Åge Hareide valgte at sige stop efter søndagens 1-2 nederlag mod FC Midtjylland:

- Jeg snakkede tit med Åge og jeg havde fornemmelsen af at han var ved at køre sur i det. Jeg beklager meget at han valgte at stoppe, han har været en stor inspirationskilde for mig og jeg har sjældent mødt en træner der var så sympatisk.

Det er tredie gang Tom Køhlert står i spidsen for Brøndby IFs førstehold men det er ikke noget ønskejob for træneren hvis hjerte primært brænder for ungdomsfodbolden:

- Jeg elsker fodbold for fodboldens skyld og vil helst være udenfor rampelyset men når ledelsen kommer og beder mig om at påtage mig en opgave, så har jeg reelt ikke noget valg da jeg er 100% klubmand. Vi må så håbe at det får den effekt som klubben ønsker.

Tom Køhlert har en klar fornemmelse af hvor der skal sættes ind før søndagens topkamp mod AaB i Ålborg:

- Vi må arbejde på at få humøret tilbage i spillertruppen og på at finde et koncept hvor alle spiller for holdet. Vi skal opsøge heldet via hård fight og have spilleglæden tilbage hos spillerne så de smider usikkerheden over bord og tager initiativ på banen. Hvis det lykkes for os, er vi godt på vej.

Tom træner til daglig Brøndbys ynglingehold og det har ligget ham meget på sinde at ynglingene ikke skal lide under den nye situation:

- Frem til sommerpausen skal jeg i princippet stå for både A-truppen og ynglingene. Det kan lade sig gøre fordi jeg bliver bakket 100% op af min hjælpetræner Flemming Larsen, talentchef Kim Vilfort og juniortræner John Ranum. Desuden ligger landet heldigvis sådan at ynglingeturneringen for vores vedkommende ligger stille i tre uger efter kampen på lørdag på grund af EM slutrunden for U-17 landshold hvor vi har 5 mand med. Så jeg kan godt love at den nye situation ikke kommer til at gå ud over ynglingene.