Marginalerne ikke med Brøndby

14.04.2002 00:00

Sølle to point efter tre kampe mod Vejle, AGF og FC Midtjylland der på forhånd var betegnet som ni sikre point. Det var status efter dagens 1-2 nederlag mod FC Midtjylland som resulterede i at vinterens sikre 10-pointsforspring efterhånden er skrumpet ind til to. Men det er heller ikke fordi at marginalerne ligefrem er med de blå-gule spillere for tiden.

Brøndby fik en udmærket åbning på kampen hvor det var tydeligt at spillerne var opsatte på at få slettet indtrykket fra onsdagens kamp mod AGF. Men som det er sket alt for ofte i foråret, kom udeholdet alligevel foran på en tilfældig chance da Søren Skriver i det 11. minut scorede sikkert i en situation der lugtede af offside på to af Skrivers holdkammerater. Bolden blev lagt ind i feltet hvor Skriver scorede sikkert i fri position

Scoringen var som en slag i maven på de Brøndbyspillere som har været så meget igennem i foråret men efterhånden fik de igen arbejdet sig ind i kampen og spillede ganske fornuftigt halvlegen ud. Mattias Jonson burde have udlignet efter 23 minutters spil men i helt fri position fik han ikke placeret sin afslutning yderligt nok og en velspillende Peter Skov-Jensen i FCM målet klarede med en fodparade. Resten af halvlegen pressede Brøndby på men marginalerne var ikke med Per Nielsen, Mattias Jonson og Peter Madsen på ellers kvalificerede forsøg.

I pausen skiftede Brøndby Peter Madsen ud med Thomas Lindrup som kom ind på venstrekanten mens Mattias Jonson blev smidt i front sammen med Ruben Bagger. Lindrup gav adskillige prøver på sin fine boldbehandling og fik flere gange lagt farlige indlæg ind i feltet fra sin venstrekant som voldte FCM forsvaret stort besvær.

Efter et kvarters spil af anden halvleg fik Ruben Bagger en gylden mulighed for at udligne da han efter flot bandespil med Mattias Jonson fik frit skud fra 15-16 meters afstand men igen klarede FCM keeperen det ikke særlig velplacerede skud i fin stil.

Med godt 20 minutter tilbage af kampen satsede Brøndby ved at sætte angriberen Peter Foldgast på banen i stedet for midtstopperen Allan Ravn og det var startskuddet til en offensiv hvor der efterhånden ikke var mange blå-gule bag bolden. Det gav naturligvis FCM gode kontrachancer, og en af dem blev udnyttet i det 78. minut da Frank Kristensen blev sendt i dybden med en medløbsbold og scorede via Mogens Kroghs ben.

Trods nede med to mål med kun 12 minutter tilbage af ordinær spilletid gav Brøndbyspillerne aldrig op. Krister Nordin skabte en smule håb om en pointdeling da han hamrede en løs bold i feltet sikkert i mål men trods gode forsøg af Per Nielsen og Peter Foldgast i slutfasen lykkedes det ikke at få scoret det forløsende mål.