Genfødsel

21.04.2002 00:00

'Brøndby, vi har savnet Jer' lød det taktfast fra Brøndbys loyale supportere efter kampen mod AaB søndag aften. Og det var grangiveligt et helt anderledes inspireret mandskab man så i dag i forhold til nogle af de sløje kampe Brøndby har budt på på det sidste. Om det var trænerskiftets chokeffekt der gjorde forskellen skal være usagt men et faktum var det at cheftræner Tom Køhlert havde et par artige overraskelser i ærmet som medvirkede til at holdet virkede mere harmonisk end længe. Magnus Svensson spillede en uvant plads som venstre back mens den normale venstre back Auri Skarbalius var flyttet over på højre backpladsen. Også Mattias Jonson havde fået en ny plads på banen som højrekantsspiller mens Lindrup overtog venstrekanten.

Brøndby startede kampen som lyn og torden og allerede fem minutter inde i kampen havde Thomas Lindrup haft to farlige forsøg med sit giftige venstreben efter glimrende angreb. Kombinationerne flød som ikke set længe men alligevel var det en enkeltmandspræstation der bragte Brøndby i spidsen efter 12 minutters spil. Peter Madsen modtog bolden i venstre side og søgte mod mål hvorefter han fra kanten af feltet hamrede bolden helt op i krydset uden chance for AaBs keeper Jimmy Nielsen.

Scoringen gav endnu mere brændstof til Brøndbyoffensiven. Spillerne malede på og Thomas Lindrup burde have øget føringen da han godt 12 minutter senere tæmmede en flot indlæg fra Mads Jørgensen og hamrede bolden mod mål hvor Jimmy Nielsen mirakuløst fik den vippet til hjørne. Men det var dog en stakket frist for nordjyderne for hjørnesparket resulterede i at Peter Madsen pludselig stod helt fri foran mål hvorefter han iskoldt trillede bolden under AaB-keeperen og i mål.

Trods Brøndbydominansen blev AaB ni minutter senere noget unødvendigt lukket ind i kampen da et hurtigt kontraangreb endte med at bolden blev spillet ind i feltet hvor en helt fri Peter Tranberg koldt løftede bolden over Mogens Krogh og i mål til stillingen 1-2 som holdt til pausen.

I anden halvleg satte AaB mere damp under kedlerne i erkendelse af at de var hægtet af topstriden med et nederlag. Brøndby spillede lidt mere afventende og lod et mere og mere satsende AaB-hold komme hvorpå der blev sat lynhurtige kontraangreb igang i den anden ende. Brøndby var tæt på at udbygge føringen da Thomas Lindrup erobrede bolden højt oppe på AaBs halvdel og uselvisk spillede Peter Madsen helt blank foran mål men istedet for at hamre bolden i mål forsøgte Madsen et frækt lob som blev reddet på stregen af en tililende forsvarer.

Efterhånden som kampen nærmede sig sin afslutning kastede Aab alle ressourcer ind på at spille sig igennem det velfungerende Brøndbyforsvar som ovenikøbet var blevet handicappet af en udskiftning af Per Nielsen, men Allan Ravn og indskiftede Kenneth Rasmussen spillede med stort hjerte og holdt AaB godt væk fra Mogens Kroghs mål. AaBs satsning gav plads i den anden ende hvor Peter Madsen fik ideelle arbejdsbetingelser men trods gode forsøg på at slippe fri af den norske forsvarsklippe Bård Borgersen manglede Madsen de sidste marginaler.

Da dommer Claus Bo Larsens fløjte lød for sidste gang blev den akkompagneret af et veritabelt jubelbrøl fra de lykkelige Brøndbyspillere som virkede forløste efter den sidste tids trængsler. Det var et Brøndbyhold som aldrig gav op, som spillede som et hold og som igen byder op til dans i kampen om mesterskabet.