Èt mål var nok

13.04.2002 00:00

Det holdt hårdt da Brøndby IFs damehold lørdag eftermiddag besejrede Horsens IK på udebane med 1-0. Først i kampens slutfase kunne tilbagevendte Janni Lund Johansen sikre Brøndby de tre point mod en modstander som man på en dag med marginalerne på sin side burde slå klart.

Brøndby manglede sin normale slider på midtbanen, Cathrine Paaske, men fik alligevel en glimrende start på kampen og producerede i de første 22-23 minutter chancer nok til en komfortabel føring men skarpheden foran mål manglede hvor især Anna Jørgensen vadede i store tilbud. Horsens kunne på den anden side også have taget føringen da et kiks i Brøndbyforsvaret førte til en friløber til en Horsensspiller, men Brøndbys landsholdskeeper Tine Cederkvist klarede i stor stil.

Brøndby blev allerede efter 20 minutters spil tvunget til at foretage en udskiftning da en skadet Gudlaug Jonsdottir blev erstattet af Ann Sofie Larsen som kun have været på banen i 10-12 minutter da hun flot hamrede en hjørnesparksretur på tværliggeren med højrebenet. Umiddelbart før pausen var der igen bud efter en pauseføring til Brøndby da bolden hoppede og dansede på Horsens' mållinie men ind ville bolden ikke.

I anden halvleg fortsatte mønstret med et Brøndbyhold som tilspillede sig chancer på samlebånd mod et Horsenshold som dog spillede friskt til og efterhånden begyndte at vejre muligheden for et overraskende point. Men i det 80. minut kom forløsningen endelig. Janni Lund Johansen fik ved nærmeste stolpe hovedet på et hjørnesparksindlæg og dirigerede flot bolden i mål til en yderst fortjent 1-0 føring som også blev kampens resultat.

Startopstilling:

Tine Cederkvist
Mitzi Møller
Gitte Andersen
Malene Olsen
Hanne Nørregaard
Mia Olsen
Janni Lund Johansen
Cecilie Petersen
Julie Rydahl
Gudlaug Jonsdottir
Anna Jørgensen

Mål:

80. 0-1 Janni Lund Johansen

Udskiftninger:

20. Gudlaug Jonsdottir ud, Ann Sofie Larsen ind
80. Malene Olsen ud, Cecilie Frandsen ind

Tanja Rasmussen blev ikke benyttet