'En gennemført holdindsats'

28.04.2002 00:00

Kampens store profil, Mattias Jonson, var efter dagens kamp ikke i tvivl om hvorfor det pludselig løsnede for Brøndby efter en række tætte kampe:

- Det er utroligt vigtigt at vi kommer foran så kampen kommer til at foregå på vore præmisser. Vi har tidligere været slemme til at sætte os selv under pres ved ikke at score på oplagte chancer og det har gjort vores spil forkrampet. I dag løsnede det men alligevel skulle vi have afgjort kampen i første halvleg men marginalerne var i mange tilfælde på ABs side.

Det skulle dog som bekendt vende i anden halvleg hvor Mattias Jonson tog grådigt for sig af retterne med tre scoringer og et oplæg til en fjerde scoring. Men som altid vil den beskedne svensker dele rosen med sine holdkammerater:

- Det var ikke tre vanvittig svære scoringer jeg lavede i dag, Thomas Lindrup, Ruben Bagger og Peter Madsen serverede jo bolden for mig i positioner hvor det var lettere at score end at brænde så en stor del af æren skal tilskrives dem. Men man må heller ikke glemme at vi kun kan spille så frigjort som vi gjorde i anden halvleg fordi vores defensiv stod suverænt godt i dag. Det var en gennemført holdindsats.

Peter Foldgast blev skiftet ind efter godt et kvarters spil af anden halvleg og gjorde sig straks bemærket med et par gode detaljer:

- Jeg burde have scoret da jeg fik frit skud midt for mål men på det tidspunkt stod det jo allerede 5-0 så du kan bare skrive at jeg gemmer målene til vigtigere tidspunkter, udtaler den unge angriber med et glimt i øjet.

- Det er utroligt dejligt at blive skiftet ind i en situation hvor det ikke er op ad bakke som jeg har prøvet et par gange her i foråret. Vi kan spille frigjort og vise nogle af de ting vi ved vi kan men har haft problemer med at vise når tingene ikke har kørt for os. Det løsner for os fordi vi igen tør spille fodbold og det tilskriver den fantastiske stemning der er i truppen for tiden. Vi tror på det igen og hele truppen arbejder mod samme mål som en sammensvejset enhed.

Krister Nordin måtte sidde i dag udenfor med karantæne men nød i stedet den flotte kamp fra lægterne og var bagefter i omklædningsrummet for at gratulere sine holdkammerater:

- Det var dejligt at se holdet spille flot og frigjort fodbold igen. I dag skal vi nyde sejren men allerede i morgen skal vi have hænderne ned igen og begynde at forberede os til onsdagens svære kamp mod Viborg.