Damepokalen glippede

26.04.2002 00:00

For andet år i træk trak Fortuna Hjørring det længste strå da de i dag besejrede Brøndby IFs damer med 4-1 i årets pokalfinale som blev spillet på Odense atletikstadion. Men kampen var tættere end cifrene indikerer og blev først afgjort i slutfasen.

Brøndby fik ellers en drømmestart på kampen da Cathrine Paaske bragte de blå-gule foran allerede i fjerde minut. Bolden blev sendt indover fra venstre side og blev i feltet snittet videre til Paaske som iskoldt sendte bolden i mål under den fremstormende Fortuna-keeper.

Scoringen blev startskuddet til en god Brøndby periode hvor Anja Thorsen og Julie Rydahl havde gode tilbud i feltet men Fortuna slap med skrækken. Brøndby spillede frigjort og kontrollerede kampen men efter godt et kvarters spil fik Fortuna Hjørring et kontraangreb efter en fejl i Brøndbyforsvaret som endte med at Sharon Black kunne score fladt forbi Tine Cederkvist i målet.

Udligningen gav Fortuna blod på tanden og allerede 3 minutter senere lå bolden igen i Brøndbymålet. Fortuna spillede flot kombinationsspil op ad banen som endte med at Lene Madsen slap helt alene igennem på kanten af offside hvorefter hun koldt lobbede bolden over Brøndby keeperen og i mål.

Resten af halvlegen pressede Brøndby på for at få en udligning men det disciplinerede Fortuna forsvar holdt stand til pausen uden at afgive store tilbud til Brøndby.

Træner Peder Siggaard benyttede pausen til at sætte Gudlaug Jonsdottir på banen i stedet for Cecilie Pedersen. Jonsdottir blev sat på top sammen med Anna Jørgensen mens Janni Lund Johansen blev sat ned på midtbanen. Brøndby fik en fornuftig start på anden halvleg og var meget i boldbesiddelse men havde problemer med at trænge igennem til oplagte tilbud.

Med den tiltagende Brøndbyoffensiv fik Fortuna glimrende betingelser til deres giftige kontil. 18 minutter inde i anden halvleg måtte Tine Cederkvist således diske op med en superredning da en Fortuiller pludselig stod helt blank i feltet efter et glimrende indlæg. Mesterligt fik Tine Cederkvist dog klaret den efterfølgende afslutning til hjørne.

20 minutter før tid fik Brøndby en gylden mulighed for at udligne da et mønstreangreb med hurtige førstegangsberøringer resulterede i at Gudlaug Jonsdottir slap alene igennem men helt uforståeligt vinkede linievogteren for offside.

Kampens definitive afgørelse faldt 10 minutter før fuld tid da Sharon Black kastede sig frem til et indlæg fra højre side og dirigerede bolden i mål uden chance for Tine Cederkvist. 3-1 scoringen lukkede fuldstændig luften ud af et ellers godt kæmpende Brøndbymandskab og resten af kampen var derfor en formsag for jyderne som nettede en gang mere før sidste fløjt da Alison Forman gjorde det til 4-1 med 7 minutter tilbage at spille.