Brøndbys damer i pokalfinalen

16.04.2002 00:00

Brøndby IFs damehold har i denne sæson haft en del besvær med at besejre ligakollegerne fra Vejle men i dagens pokalsemifinale mellem de to hold på bane 2 i Brøndby var kampen reelt lukket midt i første halvleg. På det tidspunkt førte Brøndby med 3-0 og resten af kampen var stort set en formssag.

Begge hold åbnede friskt men mens Brøndby i kampens start skabte en del farlige tilbud, formåede Vejle ikke at gennembryde det stærke Brøndbyforsvar. I kampens 17. minut fik kampens store profil, Anna Jørgensen, åbnet scoringen da hun fra en spids vinkel sendte bolden i mål via en Vejlefod. Vejle nåede knap at give bolden op før bolden igen lå i målet bag en sagesløs keeper. Cathrine Paaske sendte Julie Rydahl til baglinien i venstre side og Rydahls efterfølgende perfekte indlæg headede en fremstormende Anja Thorsen i et næsten tomt mål.

Kun 4 minutter senere fik Anna Jørgensen en dyb stikning i højre side af feltet, rundede keeperen og sendte fra en spids vinkel bolden i mål til 3-0 og så var den kamp afgjort selvom Gitte Andersen få minutter senere forsøgte at bringe lidt spænding ind i matchen med en for kort tilbagelægning til Tine Cederkvist som blev rundet af en Vejlespiller der ikke havde problemer med at score i et tomt mål.

Spændingen var det dog så som så med for inden pausen havde Brøndby allerede nettet endnu to gange til pausestillingen 5-1. I det 32. minut scorede Anja Thorsen sit andet mål da hun hamrede bolden i kassen efter et godt langvarigt Brøndbyangreb og to minutter før pausen bragte Anna Jørgensen sin score op på tre da hun beslutsomt sled sig fri i feltet og scorede.

Anden halvleg blev knap så intens som første halvleg. Vejle fightede godt for at begrænse nederlaget og med en føring på fire mål havde Brøndby ikke noget de skulle nå. Man skulle derfor helt hen i det 70. minut før der igen blev scoret. En retur fra et hjørnespark havnede for fødderne af Brøndbys venstre back Hanne Nørregaard som tog chancen og resolut bankede bolden ind bag Vejlekeeperen. Cathrine Paaske lukkede og slukkede på fornemste vis da hun 10 minutter før fuld tid headede et perfekt indlæg fra Anja Thorsen i nettet til slutstillingen 7-1.

Med dagens sejr er Brøndbys damer for andet år i træk i pokalfinalen som igen i år bliver et opgør mod Fortuna Hjørring som besejrede Horsens med cifrene 4-1 i sin semifinale. Pokalfinalen spilles fredag den 26. april, Store Bededag, i Odense.