Åge Hareide stopper i Brøndby

15.04.2002 00:00

På baggrund af den seneste tids dårlige resultater har Åge Hareide ønsket at fratræde sin stilling som cheftræner i Brøndby IF med øjeblikkelig virkning. Brøndby IF's ledelse har accepteret dette ønske og Åge Hareide fratræder i dag.

Åge Hareide udtaler: 'Jeg har haft en god tid i Brøndby, men jeg føler, at det bedste jeg kan gøre for klubben og spillerne lige nu er at overlade roret til en ny mand. Jeg tror spillerne trænger til noget helt nyt. Vi er kørt fast spillemæssigt. Vi kan ikke skifte halvdelen af holdet ud, men måske kan spillerne med en ny mand på trænerposten få ny inspiration, så vi kan få mesterskabet til Brøndby i maj måned'.

Per Bjerregaard's kommentarer: 'Først og fremmest stort kompliment til Åge Hareide for hans holdning. Det giver stor respekt, at en træner formår at sætte sin egen person i baggrunden til fordel for klubben. Åge har på mange måder gjort et godt job i Brøndby. Han mener p.t. ikke han kan hjælpe spillerne. Det tager vi til efterretning. Vi må se at komme videre. Der er 6 vigtige kampe foran os.'

Om den fremtidige trænersituation: 'Cheftrænerjobbet vil i de kommende 6 kampe blive overtaget af vores Talentcheftræner Tom Køhlert, der fra sit arbejde i klubben kender spillerne særdeles godt. Tom Køhlert var i øvrigt manden, der i 1985 skaffede Brøndby IF det første danske mesterskab. Tom Køhlert starter med formiddagstræningen tirsdag i denne uge.

Jeg har haft en snak med assistenttræner Lars Olsen, der er lidt rystet over situationen. Det er helt naturligt, når man som assistent har arbejdet 100% loyalt sammen med en cheftræner gennem mere end 2 år. Lars Olsen har selvfølgelig behov for lige at komme sig over chokket, men Lars er så dygtig en træner og erfaren som menneske, at han hurtigt vil være på toppen igen. Der forestår en meget vanskelig opgave for Tom og Lars, men jeg er sikker på, at vi nok skal være klar til den vanskelige udekamp i Ålborg på søndag.'