Solid sejr i Ljubljana

20.09.2001 00:00

Det var ikke den bedste optakt Brøndby fik til dagens opgør mod Olimpija Ljubljana. Allerede til taktikmødet tidligere på dagen meddelte Mads Jørgensen at han havde problemer med ryggen. Åge Hareide besluttede at teste ham ved opvarmningen men Mads måtte melde afbud. I stedet var Kim Daugaard at finde i startopstillingen. Og heller ikke kampen fik Brøndby nogen god start på, allerede i første minut lå bolden i nettet bag Mogens Krogh. Men det rystede ikke Brøndby. Holdet arbejdede sig ind i kampen og efter efter 34 minutters spil udlignede Bagger fortjent. Stillingen holdt til pausen.

I anden halvleg trak Brøndby sig lidt tilbage på banen for at satse på kontraangreb. Og det må siges at være en taktik der lykkedes. Brøndby kreerede den ene chance efter den anden på hurtige opløb mens Olimpija havde bolden en del men kun fik tilfældige chancer. Da så Dan Anton Johansen scorede på straffespark begået mod Peter Madsen så kampen ud til at være lukket, men det lykkedes Olimpija at score på en tilfældighed midt i halvlegen hvilket gav dem nyt mod på tilværelsen. Vi skulle helt hen til et kvarter før tid før det endelig lykkedes Brøndby at lukke kampen. Med få minutters mellemrum scorede Rafal Niznik to gange, det første efter en flot frispilning af en storspillende Peter Madsen, det andet begået på straffespark begået mod Per Nielsen.

Åge Hareide:'4-2 på udebane i en europæisk kamp er klart godkendt. Vi var lidt uheldige i et par situationer hvor det lykkedes Slovenerne at score, men det var prisen for at lægge det høje pres som vi havde valgt, vi ville lukke opgøret før returmatchen og det lykkedes. En vigtig brik i den forbindelse var Peter Madsen. I dag spillede han intet mindre end fantastisk.'

Kim Daugaard erstattede en skadet Mads Jørgensen: 'Da Mads fortalte om sine rygproblemer vidste jeg at enten jeg eller Mikkel skulle erstatte ham, men det var først umiddelbart efter opvarmningen at Åge fortalte mig at jeg skulle starte inde. Det understreger bare at det gælder om altid at være klar, man ved aldrig hvornår man får chancen. Jeg vidste på forhånd at jeg nok ikke kunne klare en hel kamp efter at have været skadet længe, men at holde 70 minutter i en europæisk kamp er ikke så dårligt endda.'