Kim Poulsen: Vi mangler stabilitet

21.09.2001 00:00

Sidste sæson var Viborgs præstationer lidt op og ned, og klubben endte til slut på en 6. plads. Sæsonstarten denne sæson har også været noget svingende for Viborg, der nu ligger nummerotte medni point iotte kampe. Viborgs træner, Kim Poulsen, mener da også, at det er rytme og stabilitet, hans hold savner i øjeblikket:

- Sådan er fodbold jo; i nogle perioder har holdet en god rytme og i andre perioder ikke. Det giver en selvforstærkende effekt, at holdet kommer ind i en god periode og får nogle gode resultater. Sidste efterår var vi inde i sådan en god periode, hvor nogle gode kampe i Europa Cuppen også var med til at give en god rytme. I år har vi været alt for ujævne, og skader kan bl.a. være med til at bryde rytmen. Vi skal være mere stabile, og vi arbejder på at forbedre os på det punkt, så vi er klar til næste kamp.

De to seneste sæsoner har givet en 4. og en 6. plads i ligaen, mens 1999/2000-sæsonen også gav en sejr i pokalturneringen. Det er præstationer, Kim Poulsen er stolt af, og målsætningen er at komme op i de lag igen.

- Vores overordnede målsætning eller forhåbning er, at vi kan slutte i den bedste halvdel endnu en gang. Det er fint for en lille klub som vores at slutte i den bedste halvdel. I dagligdagen har vi dog ikke så stor fokus på den slags målsætninger; vi forsøger at fokusere på næste kamp, for der er kontant afregning hver søndag. For at kunne slutte i toppen, er det en forudsætning, at vi hele tiden kan fokusere på den næste kamp.

Søndag venter der så Kim Poulsen og Viborg et opgør mod Brøndby på Brøndby Stadion, et opgør Kim Poulsen kalder en meget krævende udfordring.

- Brøndby er også et eksempel på, at tiderne skifter. Brøndby har haft en meget svær periode, hvor der har manglet rytme i spillet. Nu er de til gengæld utroligt formstærke. Jeg vil kalde det en meget krævende udfordring for os, når Brøndby er så vældigt stærkt kørende. Brøndby forsøger at kværne modstanderne ned med stor aggressivitet fra start, så vi må forsøge at give dem kamp fra første fløjt; men det er ikke noget problem, for vi kan lide at have hård modstand. Jeg regner da med, at Brøndby vil fortsætte den samme linje, de har lagt i de første kampe, hvor de blæser til angreb med meget aggressivt spil fra første fløjt, og så skal vi med hård fight forsøge at afvise dem. Vi skal være klar, men vores styrke er også, at vi er gode til at gøre hinanden gode, at vi er gode til at spille som et hold.