Forbandet?

30.09.2001 00:00

Der tegner sig efterhånden et mønster - endda et temmelig ubehageligt et af slagsen: At det simpelt hen er umuligt for Brøndby IF at vinde en kamp mod FC Midtjylland. Det er en af de overvejelser man må tage med når man ser tilbage på aftenens tv-kamp på Ikast Stadion. Her har Brøndby-spillerne nu i tre forsøg hver gang har måttet efterlade to point.

Efter det første kvarters spil tydede det imidlertid ikke på at Brøndby endnu en gang måtte rejse hjem med halvtomme hænder, tværtimod blev hjemmeholdet sat under pres fra første fløjt, og det varede da heller ikke længe før midtjyderne fik travlt med at ekspedere bolden ud af eget felt.

Men efterhånden som uskarpheden bed sig fast hos Brøndby-angriberne, trådte ulvene i karakter. De fik styr på kombinationsspillet og lod bolden gøre arbejdet. Det gav pote i de begyndende minutter af anden halvleg. Kenneth Møller Pedersen afsluttede uden for feltet, og bolden tog kurs mod det fjerneste hjørne uden at Mogens Krogh havde en chance for at nå den.

Karakteristik for midtjyderne virkede de på intet tidspunkt hæmmede af torsdagens udebanekamp mod Sporting Lissabon. Tværtimod satte de efter scoring Brøndby yderligere under pres uden at de dog formåede at udnytte deres spilovertag. Og lidt efter lidt fik Brøndby-spillerne igen kontrol over spillet, hvilket manifesterede sig i Peter Madsens udligning til 1-1 i det 76. minut.

- Ser man på chancefordelingen, burde vi have vundet denne kamp. Vi sad på spillet i store del af kampen, men der var åbenbart en smule Lyngby i luften. I hvert fald formåede vi kun én gang at omsætte de mange chancer vi rent faktisk tilspillede os, til noget brugbart. I stedet for kommer vi helt unødigt bagud, og det kommer til at præge resten af kampen, vurderede en noget mat cheftræner Åge Hareide efter kampen.

Samme vurdering nåede Brøndby-spydspidsen Peter Madsen frem til da han i omklædningsrummet fik lejlighed til at gennemtænke kampen.

- Bortset fra de manglende mål så det ganske fornuftigt ud. I forhold til vores to seneste kampe mod Olimpija i UEFA Cup'en og sidste søndags kamp mod Viborg var der stor fremgang i vores spil. Vi fik brugt vores kanter og skabte på den måde meget mere. Vi manglede bare det sidste, hvilket desværre også er det vigtigste, ræsonnerede Brøndbys måske kommende landsholdsspiller.

Landstræner Morten Olsen udtager efter denne runde af SAS Ligaen den trup der med en sejr over Island på lørdag kan sende Danmark direkte til næste års VM-slutrunde i Japan/Korea.

- Jeg regner med at jeg har de samme chancer som sidst for at debutere hvis jeg altså bliver udtaget efter kampen i dag. Jeg står nok ikke først i køen, så det eneste jeg kan gøre, er at vise den samme indstilling som i mine kampe for Brøndby. At arbejde hårdt og vente at se, afsluttede den driblestærke forward.

Modsat sin holdkammerat er Mattias allerede landsholdsaktuel. Han har muligheden for at være med når Sverige hjemme på Råsunda kan sætte en tyk streg under indsatsen i kvalifikationsturneringen. Det sker på lørdsag mod Aserbadjan.

- Selvom det kan ligne en ligegyldig kamp som bare skal overståes uden at blive skadet, er der min chance for at tilspille mig mere tid end de 10-15 minutter jeg har fået i de øvrige kampe, fremhævede Mattias. Han var dog ikke udelt begejstret for indsatsen i dagens kamp.

- Det gik selvsagt ikke som vi havde regnet med. Selvom der var fremgang at spore i forhold til Viborgkampen, er det skidt at vi ikke får udnyttet vort spillemæssige overtag. Måske var vi mentalt trætte, men det er ikke nogen undskyldning, det skal man kunne når man er fodboldsspiller det det herniveau. Vi må tilbage på træningsbanen så vi er klar når det går løs mod Vejle om halvanden uge, udtalte venstrekantsspilleren inden hjemturen til Brøndby.

Kampforløb: Brøndby IF - FC Midtjylland