En for alle...

16.09.2001 00:00

2-0. Det kan vel ikke siges ret meget klarere. Efter sidste sæsons tre liga-nederlag til F.C. København fik Brøndby IF endelig revanche. De to hold delte kampen mellem sig: 1. halvleg til Brøndby og 2. til FCK, men det der tippede kampen over til Brøndbys fordel, var spillernes utrolige vilje til at kæmpe for hinanden. Musketerånden var svoret før dommer Anders Mosegaard fløjtede kampen i gang, og ikke én gang veg spillerne væk fra det løfte.

- Vi spiller rent faktisk en temmelig udmærket første halvleg hvor vi ikke tillader FCK noget som helst. Taktisk er det en utrolig god halvleg for os; vi begår simpelt hen ingen fejl, ræsonnerer assistenttræner Lars Olsen efter kampen.

Ruben Bagger gjorde det til 1-0 efter 27 minutters spil. Den stilling holdt indtil det 93. minut hvor indskiftede Thomas Lindrup sendte en bold mellem benene på FCK-keeper Magnus Kihlstedt. Forud var gået en anden halvleg hvor FCK'erne var spilstyrende, men aldrig nåede frem til andet end løse chancer.

- Oplægget til anden halvleg var at vi skulle fortsætte hvor vi slap efter de første 45 minutter. Om det er FCK der bliver væsentlig mere aggressive, eller om det er os der bevidst eller ubevidst trækker os tilbage på banen, er svært at sige, vurderer Lars Olsen.

Thomas Lindrup der kom på banen i anden halvlegs døende minutter, beviste at han reelt er en af SAS Ligaens mest effektive målscorere - i hvert fald udregnet efter det antal minutter han har optrådt på grønsværen. Denne gang skulle han kun bruge én boldberøring før bolden lå i netmaskerne.

- Vi har fuldstændig styr på kampen indtil vi går til pause. Men da vi kommer ud igen, trækker vi os alt for langt tilbage på banen, og det behøver vi ikke at gøre som vi spiller nu. Vi duer ikke til at ligge så langt tilbage, vi skal frem på banen og skabe spillet. Derfor bliver FCK også så spilstyrende i anden halvleg. Det bliver næsten som i de gode gamle dage hvor den af os der har spillet, taber, lyder det efterfølgende fra Lindrup.

Brøndbys Mads Jørgensen der i anden halvleg blev erstattet af netop Thomas Lindrup, lægger sig i kølvandet på sin holdkammerats vurdering:

- FCK kommer tæt på, endda meget tæt på i perioder af anden halvleg, men vi giver dem ingen åbne chancer. I stedet viser vi at det også kan være en kunst at forsvare en føring, smiler Mads skævt.

Og dét var jo netop det holdet gjorde.

Kampforløb: Brøndby IF - F.C. København
Foto: Sejren i billeder