Brøndby Light

27.09.2001 00:00

Brøndby IF er videre i UEFA Cup'en. Det er den mest iøjnefaldende kendsgerning ved aftenens 0-0 opgør mod slovenske NK Olimpija. Selve kampen og den sammenlagte sejr på 4-2 vil nok hurtigt fortabe sig i Brøndby IF's efterhånden store Europa Cup-arkiv.

6.500 tilskuere så Brøndby-spillerne levere en gentagelse af søndagens kamp mod Viborg hvor holdet efter en offensiv begyndelse mistede tempoet og nøjedes med at spille bolden rundt.

- Vi var reelt videre inden kampen, og det lå i baghovedet da vi løb på banen. Vi havde nået det vi skulle, og derfor ville vi heller ikke risikere noget. Og risiko er jo netop det som ligger bag de mange mål vi har scoret i løbet af denne sæson, så det er nærmest klart at kampen måtte ende sådan her, vurderede venstrebacken Auri Skarbalius efter kampen.

Et skandinavisk hold står øverst på Auris ønskeseddel når Brøndby er med i lodtrækningsskålen i morgen i UEFA-hovedkvarteret i Nyon. Men uanset om det bliver en såkaldt 'svag' modstander, bliver det ikke af den grund lettere at spille sig videre til tredje runde.

- De hold der er tilbage, er alle gode hold, så vi skal kæmpe hårdt for at nå videre. Ikke bare for vores egen skyld, men også så vi kan skaffe flere UEFA-point til Danmark. Det lykkedes desværre kun halvt i aften, afsluttede den litauiske landsholdsspiller.

Netop det manglende tempo var forklaringen da cheftræner Åge Hareide efter kampen gjorde status.

- Det er især spillet bagfra der manglede tempo, og det smittede af på spillet overalt på banen. Vi stod godt på banen. Måske for godt, for spillet blev alt for defensivt, og vi kom ikke rundt på fløjene sådan som vi har gjort i de fleste kampe her i efteråret, ræsonnerede Åge.

Med et 2-4 nederlag i bagagen var det reelt op til NK Olimpija at skabe kampen, men det formåede de slovenske spillere ikke på noget tidspunkt.

- Slovenerne stod godt på banen, men det virkede på en måde som om de hverken ville vinde eller tabe kampe. Ingen af holdene havde adrenalin i kroppen. Det skulle bare overstås. Og det blev det jo, lød det afsluttende fra cheftræneren der efter søndagens opgør på udebane mod FC Midtjylland kalder til omfattende træning for at udbedre de svagheder i Brøndby-maskinen som de to seneste kampe har afsløret.

Kampforløb: Brøndby IF - NK Olimpija Ljubljana