Endelig!

21.10.2001 00:00

Fire kampe, fire gange uafgjort. Det var udgangspunktet da Brøndby IF i dag mødte FC Midtjylland på udebane på Ikast Stadion - det andet indbyrdes opgør i årets udgave af SAS Ligaen. Derfor lå det da også i luften at ingen af de to hold ville gå sejrrigt ud af kampen. Sådan skulle det imidlertid ikke gå.

FC Midtjyllands træner, Ove Pedersen, havde forud for opgøret udtalt at muligheden for at slå Brøndby IF var større end nogensinde før. Begrundelsen var at Brøndby havde en UEFA Cup-kamp i benene, og at spillerne i de seneste kampe havde haft svært ved at demonstrere den skræmmende styrke som har bragt holdet i spidsen af ligaen.

FCM-træneren fik delvist ret, selv om han givet vis havde ønsket sig et andet udfald. Brøndby sejrede 3-1 der viste at holdet på trods af at de to nøglespillere Mads Jørgensen og Peter Madsen sad over, er i fremgang, men at der stadig er et stykke vej til det spil der henrykkede tilskuere, tv-seere og presse i sæsonens første fjerdel.

- Vores sejr i dag betyder utrolig meget. Ikke alene overvinder vi en slags mental barriere ved at slå et hold vi ikke har slået før, ved at befæste vores førsteplads sætter vi også vores nærmeste forfølgere fra AaB under et stort pres forud for deres kamp mod AGF i morgen. I dag har vi - på en spillemæssig jævn dag - understreget at vi ikke frivilligt forlader toppen af ligaen, vurderede cheftræner Åge Hareide efter kampen.

Om selve forløbet af 3-1 sejren der bestemt ikke på nogen måde var givet efter de første 45 minutter, lød det fra Åge:

- Med både Peter Madsen og Mads Jørgensen ude måtte vi gribe kampen anderledes an end vi normalt ville have gjort. Derfor stillede vi op i en 4-4-2 diamantformation der endda var hæmmet af at Mattias Jonson havde været syg i dagene op til kampen. Formationen betød at vores normalt bredt anlagte spil blev mere 'trangt' og mindre pres-betonet, da vi ikke kunne bruge vores kanter i samme omfang som vi plejer. Det gav FCM nogle muligheder som de dog aldrig formåede at udnytte. Derfor mener jeg at vores sejr er fuldt fortjent. Vi formår at score, det er forskellen på FCM og os i dag.

Brøndbys Søren Krogh der så alle tre Brøndby-mål fra sidelinjen før han erstattede Mattias Jonson, havde denne vurdering:

- Indtil vi korrekt fik tilkendt et straffespark, havde vi ikke rigtig vist noget, og ser man kun på første halvleg, kan man måske sætte spørgsmålstegn ved om vi havde fortjent at vinde kampen. Heldigvis havde vi endnu 45 minutter, og der synes jeg at vi ganske klart viste at sejren var fortjent. Anden halvleg var efter min mening udtryk for den største spillemæssige fremgang i en måned. Vi brød igennem FCM's forsvar når vi ville, og vi begyndte at bevæge os for hinanden, og havde vi blot haft nogle flere spillere i boksen, kunne vi have scoret yderligere, ræsonnerede højrekantspilleren i omklædningsrummet.

- Selvtilliden fik et hak i den rigtige retning i dag. Nu mangler vi bare at understrege fremgangen på hjemmebane, og det kan vi passende gøre mod OB på onsdag, lyder formaningen fra den tidligere Holstebro-spiller.

Kampforløb: FC Midtjylland - Brøndby IF