Det bliver svært

18.10.2001 00:00

Det bliver svært for Brøndby at komme til næste runde i UEFA-Cup'en. Et nederlag på 1-3 til kroatiske Varteks gør at Brøndby skal score mindst to gange på hjemmebane om 14 dage. Det begyndte ellers udmærket i aftenens kamp, i første halvleg havde Varteks initiativet og det meste spil men blev sjældent farlige foran mål. Men det var på bekostning af Brøndbys egen offensiv at Varteks blev stækket, Peter Madsen kæmpede en ensom kamp på top og fik ikke meget at arbejde med.

Brøndby stillede nærmest op med en 4-1-4-1 opstilling hvor Magnus Svensson med succes fungerede som bølgebryder foran 4-back kæden. Efterhånden som kampen skred frem og Varteks ikke kunne overspille Brøndbys kompakte midtbane, fornemmede man en vis frustration hos Varteks spillerne. Brøndby havde dog heldet på sin side da Varteks havde bolden på stolpen efter et Brøndby boldtab. Brøndby selv skabte meget lidt i den anden ende, en ofring på taktikkens alter.

Anden halvleg begyndte som første sluttede, et voldsomt Varteks pres mod et godt kæmpende Brøndbyhold. Men pludselig lykkedes det før Varteks at bryde igennem og få scoret da en opspilsfejl fra Brøndby gav et indlæg fra venstre side som resulterede i scoring fra tæt hold. Derefter var det som om at Varteks lugtede blod. Anden Varteks scoring lignede den første til forveksling, manglende konsekvens i forsvarsspillet gav endnu en scoring efter indlæg fra venstre. Det så sort ud men netop indskiftede Rafal Niznik gav Brøndby håbet tilbage da han tordnede bolden i mål på en løs chance fra kanten af feltet. Der skulle dog kun gå et minuts tid før bolden igen lå i nettet bag Mogens Krogh. Per Nielsen begik straffe som Karic sikkert eksekverede.

Åge Hareide var ikke tilfreds.

- Vi kontrollerede første halvleg udmærket, Varteks offensiv blev stort set neutraliseret. Hele holdet anført af vores midterakse med Nordin, Svensson og Daugaard udførte et kæmpearbejde men vores kontrafase var præget af manglende præcision. I anden halvleg fik de scoret alt for let, der blev simpelthen begået for mange fejl. I disse kampe skal man være 100% koncentrerede hele kampen og undgå fejl, for fejl bliver straffet på dette niveau.

Per Nielsen begik efter dommerens mening straffespark men spillede ellers en stor kamp.

- Det kan godt forsvares at dømme straffespark i den situation, jeg kommer lidt skævt ned til bolden og rammer nok Varteksspilleren.

Mogens Krogh som var tvivlsom til kampen kunne ikke lastes for nogen af målene men var naturligvis ikke tilfreds af den grund.

- Vi starter godt og får frustreret Varteks, men da de får scoret viser vi at vi ikke slår til i dag. Man må simpelthen ikke lukke tre dumme mål ind på den måde i sådan en kamp. Returkampen bliver utrolig svær, det bliver en kamp fuldsttændig på Varteks præmisser. Vi må sætte alt på et brædt og kaste alt frem.

Kampforløb: NK Varteks - Brøndby IF