365 dage som ubesejret i Jylland

27.10.2001 00:00

Søndag den 29. oktober 2000 mødte et uinspireret Brøndby-mandskab morgendagens værter fra AGF på Århus Stadion. Resultatet blev en 2-0 sejr til jyderne. Siden da har Brøndby IF ikke på udebane tabt til et jysk eller fynsk hold i liga-sammenhæng.

Det er blevet til 10 kampe, med et pointmæssigt udbytte på 24 ud af 30 mulige, fordelt påsyv sejre ogtre uafgjorte og en målscore så flot som 27-8 - et snit på 2,7 for og 0,8 imod per kamp. Ser man udelukkende på resultaterne fra dette års kampe i Jylland, er statistikken noget nær perfekt.fire kampe,tre sejre og én uafgjort samt en målscorepå 14-3 hvilketer 3,5 mål for og 0,75 imod per kamp.

På hjemmebane er det i øvrigt blot blevet til ét enkelt nederlag til et jysk eller fynsk hold i samme periode. Det var fynboerne fra OB der i forårspremieren besejrede Brøndby IF 2-1 på Brøndby Stadion efter en spillemæssig udklassering af odenseanerne i samtlige 90 minutter - men altså med nederlag til følge, hvilket åbenbart er ved at blive en lidt halvskidt tradition.

Søndag den 28. oktober møder Brøndby IF så AGF igen - efter 365 dage som ubesejret i Jylland. På et udsolgt Århus Stadion skal Brøndby IF forsøge at bevare føringen i SAS Ligaen og dermed den imponerende statistik. Efter nedturen i onsdags mod OB i pokalturneringen, vil Brøndby IFs spillere med garanti gøre deres ypperste for at forsvare eller ligefrem udbygge føringen i ligaen.

Har du ikke sikret dig billet til opgøret, kan du i stedet følge kampen live her på brondby.com.