Lidt mere om Brøndby - Esbjerg

14.11.2001 00:00

Med en sejr over Viggo Jensens tropper søndag den 18. november, kan Brøndby IF gå til vinterpausen med en uforlignelig statistik for kampe i Jylland og på Fyn. Brøndby IF vil i så fald ikke have lidt nederlag på disse kanter i mere end halvandet år, når Superligaen genoptages i marts, i øvrigt med et opgør mod OB på Fyn.

Og skal man tro resultaterne og reportagerne fra vestkysten, er Esbjerg fB inde i en mindre resultatmæssig krise, mens Brøndby IF omvendt er kommet ud af en lignende krise med syvmilestøvler på fødderne. De seneste tre SAS Liga-opgør er således endt med ni point og en målscore på formidable 11-2, mens Esbjerg fB omvendt blot har formået at skrabe 4 point og en målscore på 2-2 til sig i samme periode.

En statistik kan være interessant i mange sammenhænge, men til denne lejlighed er det vel dårligt umagen værd at stable en sådan på benene, al den stund at Brøndby IF og Esbjerg fB ikke har mødt hinanden tilstrækkeligt ofte i nyere tid, til at der kan udledes en tendens for de indbyrdes opgør på baggrund af en statistik.

Derimod kan der sikkert udledes en del af Brøndby IF's rekordstore sejr på 7-0 i de to klubbers første møde i denne sæson. Endda på fremmed græs i Esbjerg, blev klubrekorden spillet i hus af et mere end velspillende Brøndby-hold, mod et Esbjerg-mandskab der langt fra spillede så dårligt som cifrene antyder. Esbjergenserne vil med garanti gå til stålet for at revanchere dette nederlag, mens Brøndby IF omvendt spiller for at bevare den gode stime op til de vigtige EC kampe mod italienske AC Parma og efterårets sidste kamp mod lokalrivalerne fra FCK. Det bliver næppe 7-0 igen, men der kan næsten ikke gives større garanti for spænding og underholdning, end en kamp som denne.

Samtidig er Esbjerg Stadion fortsat et af Danmarks bedste fodboldstadions, hvor tilskuerne er lukket godt inde omkring banen, hvorved stemningen og intimiteten højnes markant, ikke mindst til en kamp mod Brøndby IF, der altid trækker de lokale af huse i stort tal. Med god underholdning, spænding og stemning, tilsat muligheden for at se hvordan Brøndby IF står før de vigtige EC kampe i den kommende uge i udsigt, får du ikke en bedre oplevelse end i Esbjerg Idrætspark denne søndag eftermiddag.

Og netop på grund af de forestående Europa Cup-kampe er det meget vigtigt, at alle mand bakker op om Brøndby IF til kampen mod Esbjerg fB, så stemningen i truppen og troen på egne evner kan holdes højt i de kommende uger. Den næste kamp er altid den vigtigste, og selvom alle ser frem til kampene mod AC Parma med stor spænding, er det vigtigste netop nu at besejre Esbjerg fB. Forventningerne til det blå/gule fremmøde er som altid stort, ikke kun på grund af de mange tilrejsende Brøndby-fans fra Sjælland, men i lige så høj grad de mange blå/gule tilhængere over det ganske land, der altid er klar til at bakke op om Brøndby IF.

Hvem tør i øvrigt gå glip af en Brøndby-kamp for tiden? Før eller siden scorer Auri sit første mål for Brøndby IF, og ve den der misser dette. Det bliver uden sammenligning det mest okkulte øjeblik i hele sæsonen, når den litauiske forbindelse efter mere end 100 kampe i blåt og gult endelig høster frugten af sit hårde slid i Brøndby IFs tjeneste. Auri er for mange personificeringen af Brøndby IF's dyder: En mand der på uselvisk vis kæmper for fællesskabet uden store armbevægelser og uden at kny, uanset hvad.