Kørt over

04.11.2001 00:00

Lokomotivet er i fart. Tempoet er frygteligt. Brøndby er tilbage. Mens de rød-brune blade daler ned fra træerne, er dansk fodbold for tiden blå-gul, og i dag kronede Brøndby-spillerne et formidabelt efterår med at nedsable Vejle Boldklub 6-1 på det efterhånden uindtagelige Brøndby Stadion.

Mattias Jonson fortsatte de fremragende takter fra Varteks-kampen og bragte Brøndby foran i det 10. minut. Herefter tog Ruben Bagger over med to mål, hvilket også var stillingen da dommer Emil Laursen fløjtede til pause.

Efter otte minutters spil i anden halvleg gav Nicolai Jørgensen Vejle en teoretisk mulighed for at bringe sig tilbage i kampen, men det blev ved teorien. Magnus Svensson bragte med sit første liga-mål for Brøndby sit hold foran 4-1, og inden stadionuret havde passeret de 90 minutter, var det blevet 6-1 på mål af Rafal Niznik og Peter Madsen.

- Igen i dag er jeg utrolig stolt af holdets præstation. Oven på den fantastiske indsats mod Varteks viser spillerne i dag hvor professionel deres indstiling er, konkluderer en tilfreds Åge Hareide efter kampen.

Brøndby-spillerne serverede 17 oplagte målchancer for de 13.811 tilskuere. De seks blev udnyttet. Det bringer dog ikke betænkelige miner frem hos cheftræneren.

- Så længe vi producerer chancerne, kan vi altid arbejde med afslutninger. Bare chancerne er der, og lige nu drejer det sig mere om at høste point end om vi scorer seks eller syv mål i en kamp. Men det er da klart at jeg gerne så vi udbyggede vores målscore.

Brøndbys kommende modstander i UEFA Cup'en, AC Parma, vandt i dag 2-1 på hjemmebane over Perugia, hvilket var klubbens kun anden sejr i denne sæson. Når det ikke kunne blive Real Mallorca, var Parma Brøndby-trænerens foretrukne modstander.

- Parma er kommet skidt fra start i den italienske liga. De er langt fra så stærke som tidligere, så jeg mener vi har en realistisk chance for at knække dem. Nu drejer det sig om at bruge de næste 14 dage til at få et godt udgangspunkt når vi møder Esbjerg på udebane, og så får vi se, vurderer Åge.

Målscorer til 4-1, Magnus Svensson, har før mødt Parma. Det var da han spillede for svenske Halmstad der rent faktisk besejrede Parma 3-0 på hjemmebane, men tabte sammenlagt 3-4.

- Parma er ikke så stærke som da Halmstad mødte dem, og som vi spiller netop nu, kan jeg ikke se hvorfor vi ikke skulle have en reel chance for at føre Brøndbys stolte Europa Cup-traditioner videre. Har vi viljen til at holde fast i det arbejde vi yder for hinanden, kan jeg ikke se hvem der skal kunne stoppe os, lyder det afsluttende fra den hårdtarbejdende midtbanespiller.

Kampforløb: Brøndby IF - Vejle Boldklub 6-1