Hareides drenge kan alt

01.11.2001 00:00

Hareides drenge kunne det hele i dag. Ikke alene spillede de som lovet med de 'nordiske muskler'; de spillede Varteks ud af banen. Brøndby-kollektivet hev på hjemmebane en 'Karlsruhe' ud af ærmet og sikrede dermed at Brøndby IF er med når UEFA i morgen trækker lod til tredje runde i UEFA Cup'en.

- Jeg er så glad på drengenes vegne. De har arbejdet så hårdt for det her, og det fortjener de den største ros for, lød det efter kampen fra cheftræner Åge Hareide der strålede om kap med lysanlæggets 2.200 lux.

8.150 tilskuere så hans hold tage kampen i deres besiddelse fra den cypriotiske dommers første fløjt. Presset var lagt, og sekundviseren havde knapt rundet første omgang før bolden lå bag Varteks-keeperen. En halv time senere var Brøndby reelt videre i UEFA Cup'en da Ruben Bagger tordnede et indlæg fra Peter Madsen i det Vartek'ske nettag.

Herefter tog Mattias Jonson over: 3-0, 4-0 og 5-0 blinkede måltavlen før han slap taget og lod sig udskifte.

- Hele holdet spillede en fantastisk kamp. Vi kom perfekt fra start lige som vi havde håbet, og da 2-0 var en realitet kunne vi alt, opsummerede en udmattet Mattias i omklædningsrummet efter kampen.

Og så havde han ikke en gang nævnt sit vaskeægte hattrick.

- Det er s'gu længe siden det har været så sjovt at spille fodbold. Jeg har aldrig prøvet at score tre mål i en kamp, ikke en gang som knægt, så det er klart at jeg er utrolig tilfreds, men mest med den holdindsats vi præsterede i dag. Kan vi holde fast i det fremover, ja så langt kan jeg ikke en gang tænke lige nu. Vi er videre!

Og mere præcist kan det vel ikke siges.

Kampforløb: Brøndby IF - NK Varteks 5-0