Belejret og ubesejret

18.11.2001 00:00

De må efterhånden være en smule trætte at have besøg fra Vestegnen derovre i Esbjerg. To kampe, to nederlag er resultatet for Viggo Jensens tropper. Åge Hareide og Brøndby-mandskabet kan derimod se tilbage på seks point og en målscore på hele 9-0 efter aftenens kamp på Esbjerg Stadion.

I lighed med sidst de to hold mødtes, var det Brøndby IF der først kom på måltavlen, og begge gange var det Peter Madsens navn der rungede ud over det vestjyske: 1-0 på et hug fra kanten af straffesparksfeltet og 2-0 på et lob over Esbjerg-keeper Martin Jensen. På det tidspunkt så det ud som om vestjyderne endnu en gang var i færd med at blive statister i en Brøndby-opvisning, men en frisparkssituation skulle kort før pausefløjtet vise sig at få afgørende indflydelse på resten af kampen.

1. situation: Frispark til Brøndby. Auri står klar til at tage det, men afventer en Brøndby-indskiftning; Søren Krogh skal erstatte en ankelskadet Thomas Lindrup. Dommer Knud Erik Fisker vurderer at Auri trækker tiden og præsenterer ham for en advarsel.

2. situation: Der er kun spillet ganske kort tid af anden halvleg. Auri fortæller:

- Der er ingen tvivl om at jeg begår frispark, og at jeg får en advarsel, er da også helt i orden, men til gengæld forstår jeg ikke hvorfor jeg skulle have det første gule kort. Vi er i gang med en udskiftning, så jeg bliver nødt til at vente på at Søren kommer på banen, men sådan skulle det åbenbart ikke være.

To gange gult, og Auri måtte gå tidligere i bad end sine holdkammerater. Udvisningen blev startskuddet på en voldsom Esbjerg-offensiv. Viggo Jensen kastede sine spillere fremad, og Brøndby-forsvaret måtte gang på gang demonstrere hvorfor holdet indtil videre kun har indkasseret ét enkelt liga-nederlag. Også midtbanen måtte hjælpe til, og her fik indskiftede Søren Krogh en nøglerolle, da han på målstregen parerede et EfB-forsøg med hovedet.

- Et øjeblik var der vist en der slukkede lyset på Esbjerg Stadion, lød det fra den Brøndbys nummer 17 der siddende i omklædningsrummet endnu havde lidt ondt i hovedet. På banen var det dog en alt andet end groggy Søren Krogh som huserede. Gang på gang tog han turen op ad den tunge bane; og når det ikke var muligt at ramme den efterhånden temmelig alene Peter Madsen i Brøndby-angrebet, tog han udfordringen op i mand-til-mand situationerne.

- Vi står virkelig sammen som et hold i dag og viser utrolig stor moral. Vi figther samtidig med at vi spiller bold, og det er virkelig noget vi kan bruge på torsdag mod Parma hvor vi kan risikere at komme under pres selv med 11 mand på banen, vurderede Søren der personligt kunne glæde sig over endelig at få lejlighed til at vise cheftræneren hvad han står for.

Med vanlig jysk underdrivelse var hans afsluttende kommentar da også:

- Det ser s'gu godt ud.

Og hvem kan være uenig i det!

Kampforløb: Esbjerg fB - Brøndby IF