Analyse: Brøndby IF - Viking FK

05.03.2001 00:00

Det var en forandret cheftræner der i dag satte fokus på indsatsen og spillet i gårsdagens træningskamp mod Viking FK. Væk var den umiddelbare skuffelse over den dårlige generalprøve, og i stedet var det viljen til at tage udfordringerne op der lyste ud af Åge Hareide. Alligevel var han lettere bekymret. Meddelelsen om at Peter Madsen muligvis er langtidskadet, har bestemt ikke gjort situationen lettere.

- Det nytter ikke noget at pive over de skader som rammer os. Vi må tage kampen op og gøre det bedste for at sætte et optimalt hold der kan slå OB på søndag. Skaderne har ikke rokket ved indstillingen til premierekampen. Vi skal have de tre point!

Et kvart forsvar

Et tilbageblik på kampen i går sætter fokus på de justeringer der skal ske i løbet af ugen:

- Vores opspil fungerede ikke optimalt. Det gik for langsomt - det var 'temposvagt'. Det gjorde at vi kom til at stå stille på banen. Og på den måde vinder man ingen kampe. Og det skal vi bruge de sidste dage før kampen mod OB til ændre. Vi skal genskabe mønstret i spillet. Eller forsøge at opbygge et nyt nu da holdet er lettere amputeret.

En række pludselige skader tvang netop Åge Hareide bort fra den optimale opstilling, og så er det ifølge Åge klart at spillet ikke blev så flydende som det kunne have været.

- Vi har en række spillere som lige er kommet tilbage fra længerevarende skader, og de har endnu ikke ramt formen 100 procent og skal desuden have genopfrisket hvordan det er at spille kamp på højt niveau igen. Men vi har en bred bænk der står klar til at tage udfordringerne op.

3/4 dele af forsvaret risikerer at måtte sidde over mod OB pga. af skader. Blandt andet gled Auri ud af truppen imiddelbart før kampstart, og Dan Anton måtte senere lade sig udskifte.

Nuancer

- Det er selvfølgelig frustrerende for en træner at se en stor del af forarbejdet forud for sæsonen fortone sig i horisonten.

Planen er der, men spillerne mangler. Sådan kunne man kontant udtrykke det. Men så forsvinder nuancerne. Og det er netop nuancerne som gør forskellen i kampen på søndag. Bænken er bred. Motivationen er i top. Ligaen starter. Kampen skal vindes.