3 x Brøndby IF på A landsholdet

02.03.2001 00:00

Det er ikke Morten Olsens landshold - ikke endnu - men derimod Dame A landsholdet det drejer sig om.

'Vi har fået Gitte Andersen, Signe H. Andersen og Kathrine Paaske Sørensen på A landsholdet', fortæller en pavestolt Finn Andersen, der er næstformand i Brøndby IF, initiativtager og chef for det damefodboldprojekt, der startede i Brøndby IF for ca. 1 år siden. Siden er det blev til oprykning til Elitedivisionen, hvor Brøndby damerne indtager en fornem 5. plads.

Kun en spiller Hanne Nørregaard, der for tiden er i genoptræning efter en korsbåndsoperation, har tidligere repræsenteret Brøndby IF på Damelandsholdet.

Brøndbydamerne er i øvrigt blevet væsentligt forstærket i vinterpausen, foruden de 3 netop udtagne A landsholdsspillere er også den islandske landsholdsspiller Gudlag Jonsdottir med 34 landskampe og 2 gange valgt som bedste damefodboldspiller på Island blevet indlemmet i den ambitiøse dametrup.

'Vort mål er medaljer i næste sæson', fortæller Finn Andersen. 'Kommer vi i nærheden af et sæt medaljer allerede i år vil det være fint, men et fingerpeg om det får vi, når vi i turneringspremieren den 25.marts møder Danmarksmestrene fra OB på udebane'.

Brøndbys Elitedivisionshold er p.t. på træningslejr på La Santa.

På søndag afholdes i øvrigt et internt damefodboldseminar i Brøndby IF. Som på herresiden er klubben i gang med at bygge et struktureret talentarbejde op på spindesiden. At Brøndby IF mener det alvorligt med damefodbolden understreges af de lederkræfter, der er sat i spidsen for damefodboldprojektet. Foruden Finn Andersen er det Gert Raasdal, der begge har masser af erfaring efter mange år i klubbens bestyrelse og desuden den den tidligere damecheftræner Gert Andersen.