Tja...

17.05.2001 00:00

Tja, hvad skal man sige. Det blev endnu en gang en af de kampe hvor det først så rigtig skidt ud og så siden blev godt. Dog aldrig rigtig godt. I hvert fald ikke resultatmæssigt. Efterhånden som aftenens 1-1 kamp på Gladsaxe Stadion skred frem, virkede Brøndby-spillet dog langt mere veloplagt og struktureret. Der kom bredde og dybde på midtbanen, og angrebet kom til flere afslutninger.

Bagud 0-1 ved anden halvlegs begyndelse kæmpede spillerne sig tilbage i kampen, vandt fodfæste og overtog langsomt, men sikkert spillet. Efter flere forsøg fra distancen blev det en ikke helt fit Mattias Jonson der udlignede AB's halvlegs-føring.

- Vi spillede klart bedst gennem 90 minutter, lød det i omklædningrummet fra en småskuffet Peter Graulund der fortsatte:

- Vi kæmper fornuftigt kampen igennem, og især i anden halvleg får vi styr på spillet. Desværre er det endnu en gang en personlig fejl der bringer os bagud. På den måde er det lidt ufortjent. Men vil vi være Danmarks bedste hold, er der bare ikke råd til at begå personlige fejl. De skal bare væk, vurderede en kontant Graulund.

Spillet ændrede mærkbart karakter fra første til anden halvleg. Spillerne tog initiativet tilbage fra AB og tog ansvar for hinanden.

- I pausen bad jeg spillerne om at gå ud til anden halvleg og vise sig som mænd - at vise den aggresivitet og fightervilje der manglede i første halvleg. Og det føler jeg at spillerne gjorde. Vi viste som kampen skred frem, vores goder sider; at vi kan spille fodbold. Og tager vi det med i de sidste fire kampe, er der i mit sind ingen tvivl om hvor guldet havner, konkluderede en ikke helt mismodig cheftræner Hareide efter kampen.

Status efter dagens kamp er at Brøndby IF nu er på en tredjeplads i Faxe Kondi Ligaen ét point efter Silkeborg og F.C. København som Brøndby IF møder i henholdsvis tredjesidste og næstsidste spillerunde. Mulighederne for at afgøre mesterskabet ligger således fortsat i Brøndby-spillernes hænder.

I et europæisk perspektiv er der fire point ned til fjerdepladsen, og det betyder at deltagelse i kvalifikationen til årets UEFA Cup er inden for rækkevidde. Men med sejre i de resterende fire kampe kan denne kvalifikationsrunde hurtigt blive udskiftet med en der er en smule mere profitabel: Champions League.

Efter advarsler i dagens kamp har Krister Nordin og Peter Graulund karantæne i næste spillerunde, det vil sige på mandag hvor holdet møder Lyngby FC.

Læs mere om kampens forløb her