Skuffelsen i mandags

24.05.2001 00:00

Mandag i denne uge var ikke nogen god dag for os. Nederlaget til Lyngby kom som et chok for de fleste. Vi burde have vundet. Havde få, men flest chancer i den kamp. Lyngby scorede på sine eneste chancer. Linievogteren dømte en forkert off side, da Ravn var på vej i frit løb mod mål. Det var afgjort ikke vores aften. Med nederlaget er mesterskabet i realiteten spillet i hænderne på vores værste konkurrent. Det er klart, at frustrationerne da vælter frem hos alle. I fodbold er billedet ofte enten sort eller hvidt. Ingen nuancer. Derfor bliver billedet af Brøndby IF for tiden meget sort, når det skal tegnes efterfølgende af medier, spillere, trænere, ledere og fans.

Jeg vil gerne mane lidt til omtanke, flere nuancer - og det er ikke fordi jeg ikke er realistisk eller handlingslammet, men i fodbold er det også realiteterne, at man ikke må miste roen og gå i panik. Rent faktisk, så var det helt, helt ufortjent, at vi tabte Lyngby kampen. Ikke at jeg vil påstå, at vi spillede fremragende, men vi var klart bedre og burde have vundet, men undertiden taber man sådanne kampe, men det var unægteligt en skidt kamp at tabe.

Brøndby IF er i en fase, hvor aktiviteterne udvides, omsætningen øges, og som en af de relativt få klubber i dansk topfodbold kan vi med optimisme se fremtiden i møde. Der er foretaget langsigtede investeringer,der vil blive af uvurderlig betydning for vor sportslige fremtid. Selvfølgelig havde det været bedst om holdet netop i en periode med store investeringer havde svinget og spillet drømmefodbold, mendet er vel ret beset sjældent, at tingene altid går, som man drømmer om. Modgang modner. Vi må derfor tage den aktuelle modgang med oprejst pande og arbejde hårdt i bevidstheden om, at vi er på rette vej.

Kritikken af spillere og Åge Hareide har været knaldhård. Det er rimeligt nok, at man skælder ud, men mon ikke vi havde haft det noget bedre, hvis vi havde kunne trække på spillere som : Peter Madsen, Mikkel Jensen, Kim Daugaard, Peter Foldgast og Martin Smith. Disse 5 dygtige spillere har reelt været væk fra holdet hele foråret. Vurderet efter mange af de kritiske e- mails, jeg har fået fra skuffede fans, så skule vi have købt nogle nye spillere. Desværre er det ikke min opfattelse, at det er så nemt i fodbold. Der er masser af eksempler på, at nye spillere kan købes til et hold uden, at det hjælper synderligt. Nogle klubber har gjort det i årevis uden nogen som helst virkning. Det tager tid at blive spillet ind, at tilpasse sig medspillerne og forholdene i en ny klub.

De episoder vi oplevede Brøndby Stadion, hvor nogle - formodentlig godt berusede personer- forsøgte at skaffe sig adgang til omklædningsrummet en times tid efter kampen er selvfølgelig helt uacceptable. Jeg vil dog understrege, at der ikke var fare for hverken Åge, hans familie eller nogle af os andre, der opholdt os i nærheden af omklædnings-rummet, men det var en meget trist oplevelse. Det er den slags episoder, som alle i dansk fodbold må tage stærkt afstand fra.

Trænere og klubdirektører må og skal acceptere, at klubbens fans højlydt giver udtryk for deres utilfredshed, når spil og resultater er skuffende. Når alt kommer til alt, er det faktisk positivt, nemlig som udtryk for, at fan'ene har hjertet med i deres tilhørsforhold til klubben. Det ville være frygteligt for en klub som Brøndby IF, hvis vore tilskuere accepterede det spil og de resultater vi har præsteret i denne sæson.

Min konklusion er, at vi indtil videre har haft en dårlig sæson. Spillet har været usikkert og famlende og langt fra den stil Brøndby fans er vant til. Vi må prise os lykkelige for, at vi til trods for det forsat kan nå at sikre os adgang til de europæiske turneringer. Vi skal i de kommendeuger naturligvis nøje vurdere, hvad der kan gøres bedre. Vi hverken kan eller vil acceptere en ny dårlig sæson, når vi starter træningen efter sommerferien den 3.juli. Vi skal tilbage til den offensive og fanden i voldske fodboldstil, der altid har kendetegnet Brøndby IF.

Men det gælder for os om at koncentrere os om, at gøre det bedst muligt i de sidste 3 kampe mod Silkeborg, FCK og Viborg. Først og fremmest skal vi sikre os adgang til de europæiske turneringer.

Først når de kampe er godt overståede kan vi rette vores koncentration mod næste sæson se på ændringer i spillerstaben etc. Vi har selvfølgelig løbende vurderinger af mulighederne for at indgå aftaler med nye spillere, men koncentrationen hos spillere og trænere må ikke flyttes fra de 3 sidste kampe.

Jeg håber, at vore fans fortsat vil yde vore spillereden fantstiske støtte vi har kunnet glæde os over til de allerfleste af forårets kampe. Vi har brug for opbakningen fra skuffede, men loyale fans i de 3 kommende kampe.