Resultatbold

13.05.2001 00:00

'Den første betingelse for succes er at beslutte sig for at få det', står der på en lap papir ved indgangen til Brøndby-spillernes omklædningsrum. Den beslutning tog spillerne i dag. Resultatet udeblev ikke. Sejr over AGF og livsvigtige tre point i kampen om Danmarksmesterskabet.

Foran mere end 15.000 tilskuere på et solbeskinnet Brøndby Stadion blev det til en 2-1 sejr over det AGF-hold der tidligere på sæsonen tilføjede Brøndby to nederlag i lige så mange kampe. Per Nielsen scorede til 1-0. Scott Sellars gjorde det til 1-1, en stilling der holdt til Dan Anton Johansen sikkert eksekverede et straffespark fra 11-meter pletten. 2-1 sejren var en realitet.

- Ryk mig frem i angrebet, så bliver jeg topscorer næste år, lød det kækt fra dagens første målscorer - Per Nielsen - der fortsætter:

- Vi vandt i dag, og det var det vigtigste, så må det polerede fodboldspil komme senere. Lige nu er stillingen så tæt at vi ikke har råd til at miste et eneste point. AGF stod så kompakt på deres egen banehalvdel at det eneste vi kunne gøre var at sende lange bolde frem til den forreste kæde. Det lykkedes ikke helt, men vi fik de tre point.

Selv om spillet måske ikke sprudlede, vil cheftræner Åge Hareide ikke høre tale om at Brøndby spiller kedeligt.

- AGF pakkede sig godt nede bag i, og det tvang os i en vis grad til at spille på deres præmisser. Dertil kommer, at vi på grund af skader ikke kan stille det samme hold to kampe i træk, hvilket påvirker holdets rytme. Men kedeligt spiller vi ikke. Vi har efter i dag scoret 65 mål, og det er cirka tyve mål flere end vores nærmeste konkurrenter.

Det blev til tre point i dag, den anden sejr i træk. Alligevel er Åge ikke ubetinget tilfreds:

- Holdet spiller ikke som jeg vil have det. På træningsbanen arbejder vi meget hårdt med at få spillet til at fungere optimalt. Men når spillerne så løber på banen, bliver de ofte nervøse, de glemmer at tage ansvar for deres eget og hinandens spil. Hvorfor er et godt spørgsmål. Det kan have noget at gøre med at folks forvetninger til Brøndby er så utroligt høje, og vi kommer måske derfor ofte til at lide af en form for præstationsangst, analyserer Åge Hareide.

Brøndbys solide venstreback Auri Skarbalius, der fik adskillige knubs i nærkampene med AGF-spillerne, deler sin cheftræners vurdering:

- AGF er svære at spille mod fordi de graver sig ned på deres egen del af banen. Det betyder at vores spil mister tempo i takt med at vi må smide lange bolde fremad banen i stedet for at kombinere os igennem.

Søren Krogh var om nogen manden bag Brøndbys sejr i dag. Det var hans viljegennemsyrede dribletur gennem AGF-forsvaret der gav Dan Anton Johansen muligheden for at bringe Brøndby i front, ikke alene i kampen, men også i Faxe Kondi Ligaen.

- Jeg føler virkelig at vi fik noget ud af kampen i dag. Ikke blot tre point. Selvtilliden vendte tilbage som kampen skred frem, og opbakningen fra tilskuerne blev endnu mere fantastisk. De bar os frem til sejren, afslutter Søren Krogh.

Læs om kampens forløb her