Holdpræstation

06.05.2001 00:00

Med en gedigen holdpræstation sikrede Brøndby sig i eftermiddagens kamp tre vigtige point og sikrede sig derved en foreløbig placering som rækken tophold. Peter Graulund med to scoringer, Mikkel Jensen og Ruben Bagger med hver en enkelt træffer sikrede en sikker og fortjent 4-0 sejr.

På forhånd var det en kamp hvor Brøndby med et fortærsket udtryk intet havde at vinde men alt at tabe. Åge Hareide:'Vi havde forberedt os godt og undervurderede på intet tidspunkt HFK Sønderjylland. Spillerne udviste en meget professionel indstilling og alle hjalp hinanden. Det var en solid holdpræstation. Med de tre point i dag har vi lagt et pres på de tre medbejlere til titlen, FC Midtjylland, Silkeborg og FCK.'

Peter Graulund var manden som gav lidt ro i Brøndbylejren med sin flotte hovedstødsscoring allerede efter 5 minutters spil. Om 1-0 målet siger Peter:'Magnus spillede en perfekt tværbold hen over hovederne på to forsvarere, jeg skulle bare sætte panden på'. Om sejrens størrelse siger Peter:' Vi har haft lidt svært ved at få gang i målscoringen her i efteråret og efterhånden som målene udebliver, kommer man til at tænke for meget over det i en chancesituation. Men ved at tænke positivt og bibeholde selvtilliden kommer målene også på et tidspunkt når man spiller på et hold som skaber så mange chancer som Brøndby'.

Allan Ravn var en af kampens helt store spillere med en forbilledlig fight og flere flotte langskudsforsøg. Allan Ravn:' Forholdene var på forhånd ikke gunstige med hård blæst og en ujævn bane men på trods af det var det den bedste kamp vi har spillet i lang tid. Den første halve time kom HFK Sønderjylland jo knap over midten og vi burde have lukket kampen i den fase. Jeg selv havde blandt andet 2-3 gode forsøg som kunne have fortjent en bedre skæbne'.

Brøndbys klippe i forsvaret, Krister Nordin, gjorde sig - som hele firebackkæden i øvrigt - igen positivt bemærket med en helstøbt indsats. Det var ikke meget HFK Sønderjylland fik skabt i den kamp. Krister Nordin:' Ja, der blev lukket rigtig godt af idag, HFK Sønderjylland kom jo ikke til andet end tilfældige chancer'. Om holdindsatsen sagde Krister:' Vi snakker mere sammen på banen og det er stærkt medvirkende til den gode holdindsats. Desuden gav alle mand 110 %'.

Magnus Svensson som spillede en rigtig flot kamp på højre midtbane fik en lidt hård advarsel. Magnus:'Jeg synes selv advarslen var lidt hårdt dømt. Jeg går kontant ind i tacklingen men frispark burde have været nok i den situation. Dommerens linie var i det hele taget svær at få øje på, HFK Sønderjylland fik lov til klart mere end os'. Om sin lidt overraskende position som højre midt siger Magnus:'Det er en position jeg har spillet tit i min tid i Halmstad'.

Mattias Jonson kom til flere store tilbud men fik ikke bolden i kassen. Mattias:' Jeg slipper igennem et par gange hvor første berøring er god men hvor jeg mister bolden på anden berøring. Det er enormt frustrerende, jeg mener selv jeg skulle have scoret mindst to mål i dag. Men det vigtigste er dog at jeg kommer til chancerne, at jeg placerer mig rigtigt, så skal målene nok komme'.

Læs om kampens forløb her.