Held med mere

27.05.2001 00:00

Den er hjemme. Brøndby IF spiller europæisk i næste sæson. Det er den umiddelbare konklusion på aftenens sejr på udebane over Ligaens nummer to, Silkeborg IF. En anden konklusion hvis konturer anes i horisonten, er at Brøndby rent faktisk ikke er ude af mesterskabskampen. Det er ikke slut endnu. En sejr over F.C. København den 10. juni i en allerede nu totalt udsolgt Parken vil sende Brøndby IF tilbage på guldkurs. Endnu en gang har afslutningen på Ligaen taget en uforudsigelig drejning.

- I dag var heldet på vores side. Vores held vendte simpelt hen tilbage. Det er den enkle forklaring på sejren over Silkeborg i aften, ræsonnerer cheftræner Hareide efter kampen.

Heldet er dog ikke den eneste forklaring på kampen selv om det var en ikke uvæsentlig faktor. Åge forklarer:

- Spillemæssigt betød Mikkel Jensens tilbagekomst til holdet at vi endelig kunne stille med en midtbane der kombinerer det hårde arbejde med kreativt fodboldspil. Vi har nu 14 dage til at bygge videre på det vi skabte i dag. Desuden har vi et håb at vi i Kim Daugaard - hvis han bliver sin skade kvit - vil have endnu en kreativ kraft med når det for alvor går løs i Parken.

Kampens enlige målscorer, Mattias Jonson, erkendte i omklædningsrummet at Brøndby havde være utrolig heldige med sejren og den genvundne andenplads:

- Hvis vi skal være ærlige, skaber vi intet i første halvleg ud over vores føringsmål. Vi spillede bestemt ikke en af vores bedste kampe, men vi leverede en holdindsats uden lige - måske en af de bedste her i foråret. I dag turde alle være med i spillet. Vi tog et ansvar for hinanden, og det er netop det Brøndby står for. I dag rejste vi os efter den rædselsfulde indsats mod Lyngby. Vi viste at vi kunne, og det skal vi også vise i sæsonens to sidste kamp, slår Mattias fast.

Mattias pådrog sig en advarsel i dagens opgør, og det betyder at han desværre ikke er med i det der kan vise sig at blive det afgørende slag om mesterskabet. Allan Ravnmåligeledes finde sig til rette med en plads på tilskuerpladserne. Og netop tilskuerpladserne var i dag ualmindelig godt besat. Mere end 9.200 havde fundet vej til Silkeborg Stadion denne sene søndag eftermiddag.

Hvis man kan opstille en konklusion på sejren i dag, er det at vinderne i dag rent faktisk vandt alt, hvorimod taberne tabte alt. Silkeborg har nu fire point op til Ligaens førsteplads og synes reelt ude af guldkampen. Vi har to og er mærkeligt nok med igen.

Læs mere om kampens forløb her