Brøndby IF - Fortuna Hjørring 2-3

11.05.2001 00:00

Det lykkedes ikke for Brøndby IF's bedste damehold at vinde det første sæt guldmedaljer i denne omgang. DBU's landspokalfinale for damer blev vundet af Fortuna Hjørring efter en til tider velspillet og underholdende kamp. Brøndby chokstartede ellers ved at bringe sig foran allerede efter 7 minutters spil da Anja Thorsen hamrede bolden i mål via stolpen. 1-0 føringen holdt til det 25. minut da Fortuna Hjørrings Janne Madsen flot steg til vejrs i feltet og dirigerede et indlæg i mål med hovedet. Resten af halvlegen bølgede spillet frem og tilbage og begge hold havde gode muligheder for at bringe sig foran, blandt andet spillede Gudlaug Jonsdottir Cathrine Paaske helt fri i feltet men Cathrines hårde skud strøg over mål.

Der var kun gået 6-7 minutter af anden halvleg da Fortuna Hjørring kom foran. Endnu en gang blev et indlæg fra baglinien headet flot i nettet, denne gang var det Lene Madsen som scorede. Efter 20 minutter fightede pågående Gudlaug Jonsdottir sig til et korrekt dømt straffespark som Janni Lund Johansen usvigeligt sikkert sendte i mål forbi en sagesløs Dorthe Larsen i Fortunamålet. Igen virkede kampen helt åben men allerede 3 minutter senere bragte Fortuna Hjørring sig atter foran da Sharon Black headede en løs bold i Brøndbyfeltet i nettet. 5 minutter senere havde Janni Lund Johansen så chancen for at udligne da Signe Andersen smart spillede hende fri i feltet, men Fortuna Hjørrings keeper kom godt ud af sit mål og blokerede til hjørne.

Resten af kampen havde Brøndby svært ved at spille sig igennem Fortunas velorganiserede defensiv, men i anden halvlegs overtid smed Brøndby alle spillere frem i feltet ved et frispark fra midten af banen hvorefter Christina Jørli var meget tæt på at dreje bolden ind bag Fortunakeeperen der dog klarede med besvær. Få minutter senere fløjtede dommer Claus Bo Larsen kampen af og derved lykkedes det altså ikke Brøndby at få guld i sin første damefinale.

Målscorere:
7. minut: 1-0 Anja Thorsen
65. minut: 2-2 Janni Lund Johansen (straffe)

Udskiftninger:
82. minut: Gudlaug Jonsdottir ud, Christina Jørly ind
86. minut: Anja Thorsen ud, Cecilie Pedersen ind
88. minut: Ann Sofie Larsen ud, Nina Keller ind