Åge: Styr på organisationen!

04.05.2001 00:00

Der har stået 'organisation' på Brøndby-spillernes skema i den nu snart forgangne uge. Tilbage på skolebænken har Åge Hareide sat ekstra fokus på den måde spillerne organiserer sig på banen - hvordan spillet defensivt og offensivt bindes sammen.

- Det vi har lært af de seneste kampe, er at organisationen på banen ikke har fungeret som den skulle. Derfor har vi i træningspassene i denne uge arbejdet med skabe kontrol i vores defensiv, sådan at vi ikke kommer bagud allerede fra start som det fx skete i kampen mod Midjylland. Vi skal blive trygge i det defensive spil. På den måde får vi overskud til også at skabe noget fremad på banen, vurderer cheftræner Hareide.

Med undtagelse af Kim Daugaard råder Hareide over en næsten komplet til spillertrup til opgøret mod HFK Sønderjylland. Blandt andre er Mikkel Jensen og Ruben Bagger tilbage, og det betyder at Åge nu er tæt på at kunne stille det hold han havde i tankerne da forårssæsonen begyndte.

- Det er selvfølgelig utroligt frustrerende hele tiden at skulle ændre på holdet på grund af alle de skader vi har været igennem. Det slider på taktikken ikke at kunne stille det samme holdto kampe i træk. Det kan simpelt hen ikke undgå at give problemer når spillere skal indtage uvante pladser, og indøvede mønstre skal ændres.

På søndag skal holdet i kamp igen. Denne gang går turen til Haderslev hvor hjemmeholdet i de seneste kampe har formået at bringe sig i front kort inde kampene.

- Kommer vi hurtigt bagud, lægger vi et ekstra pres på os selv. Derfra går det kun op ad bakke, og det skal vi selvfølgelig undgå. Vi skal spille så kontrolleret at vi undgår at blotte os. Selv om det er Ligaens absolutte bundhold, må vi ikke blive for ivrige og hovedløst kaste alt fremad for at score. Vi skal kort sagt tage den med ro, formaner Åge.

Resten af forårsprogrammet byder på kampe mod to-tre bejlere til DM-titlen, heriblandt Silkeborg IF og F.C. København. Det er dog ikke disse kampe cheftræneren 'frygter' mest:

- Det er de såkaldt lette kampe mod AGF og Lyngby jeg tænker mest på. Vinder vi ikke her, mister kampene mod FCK og Silkeborg deres betydning, så er DM borte. Derfor skal vi fokusere 100 procent på at sejre, også selv om opgaven for nogle synes mere eller mindre overkommelig, afslutter Åge.

Brøndby-spillerne drager allerede efter morgensdagens træning af sted mod det sønderjyske - for at få den bedst mulige optakt til kampen.

Læs desuden HFK-træner Frank Andersens syn på søndagens kamp herog om hvordan du finder vej til Haderslev Stadion her