Suk!

10.06.2001 00:00

Så skete det. Der er ingen vej udenom. Vi tabte i dag endegyldigt mesterskabskampen. F.C. København er danske mestre. Og inden sidste spillerunde på onsdag ligger vi til bronze, ét point efter Silkeborg på andenpladsen. Sådan ser verden ud kl. 18:14 søndag den 10. juni.

Anders Rasmussen der blev indskiftet i anden halvleg, var et af de få lyspunkter i en spillemæssig off-day. I lighed med flere af sæsonens tidligere kampe var det en forsvarsfejl der bragte FCK'erne på vinderkurs, hvilket gentog sig ved Zumas scoring til 2-0 på et flot saksespark.

Per Nielsen reducerede for Brøndby, men det var dog ikke nok til at sætte Brøndby-maskinen i gang, og i stedet blev det FCK's Pascal Simpson som rundede målscoringen af.

- Vi er simpelt hen ikke gode nok i dag. Det må vi erkende. Og så skal vi for øvrigt glemme kampen. Der er intet i den kamp som vi kan bruge i forberedelserne til kampen mod Viborg på onsdag, ræsonnerer cheftræner Åge Hareide og fortsætter:

- Vi kan ikke længere blive blive bedst, men vi skal ende næstbedst. Nederlaget til FCK må ikke blive punktummet for denne sæson.

Om selve mesterskabskampen erkender Åge at det tabte mesterskab ikke blot skyldes indsatsen i dagens kamp:

- Vi mistede ikke DM i dag. Gennem hele sæsonen har vi været for ustabile, og især bærer vores dårlige hjemmebanestatistik en stor del af skylden, hvor opgørene mod AGF i efteråret og premierenederlag i foråret til OB spiller en afgørende rolle.

Direkte adspurgt erkender cheftræneren da også:

- Jo, det har været skuffende sæson - meget skuffende!