Genfødt!

22.07.2001 00:00

Genfødt. Intet mindre end genfødt. I to år har vi ventet på den sæsonstart som mere end 11.000 tilskuere på Brøndby Stadion og sikkert et par hundredetusinde 3+ seere i dag var vidner til. Sådan spiller Brøndby IF fodbold.

Kendsgerningerne. 1-0 og 3-0 på scoringer af Peter Madsen. 2-0 ved Thomas Lindrup, og efter pausen 4-0 på mål af Mads Jørgensen og endelig 5-0 på afslutning fra Ruben Bagger. Der var liga-debut for Brøndby til Mads Jørgensen, og Rafal Niznik spillede sin første liga-kamp nogensinde.

- Det er mange år siden vi har fået så god en sæsonstart. Nerverne var i dag helt væk, og vi viste det vi selv ved: At vi virkelig kan spille fodbold, er Man of the match, Peter Madsens umiddelbare kommentar efter kampen.

At kampen så blev en personlig triumf for tilbagevendte Peter Madsen er en anden sag som han hurtigt forbigår:

- At score to mål er selvfølgelig fantastisk. Det er netop den start jeg har drømt om i det halve år jeg tilbragte med genoptræning. Jeg synes dog ikke er jeg er helt i form endnu. Kampen mod AGF viste at jeg følge med, men der er stadig noget at arbejde med.Det er klart at indsatsen i dag - både holdets og min egen - giver selvtillid og tryghed. Vi kan jo godt!

I den sidste træningskamp før sæsonstarten - 2-1 sejren over Aberdeen - så vi en af Peters svagheder som fodboldspiller: At han ikke lægger skjul på sin utilfredshed med dommerens kendelser. Men selv om han helt klart i flere situationer blev bortdømt i dagens kamp, var der intet at spore af åbenlys utilfredshed.

- Mit temperament er klart noget jeg arbejder med. Det er min svaghed, men i dag valgte jeg at glemme det. Det var ikke det det drejede sig om, afslutter dagens to målsskytte.

Rafal Niznik der for første gang var med blandt de 11 mand i startopstillingen, nød til fulde oplevelsen af at spille på Brøndby Stadion.

- Vi spiller en god kamp, og jeg håber selvfølgelig at vi kan fortsætte med at spille sådan. Jeg har ventet længe på at opleve det. Først var jeg skadet og siden udlejet til Brønshøj.

Netop opholdet i Brønshøj med den gamle Brøndby-spiller Bjarne Jensen ved roret lægger Rafal stor vægt på.

- Jeg føler helt sikkert at jeg er blevet modnet som fodboldspiller i min tid i Brønshøj. Min form er blevet bedre, og det at spille hver gang har givet mig uvurderlig kamperfaring som jeg vil bruge i min kamp for at blive fast mand, lyder det fra Rafal efter kampen.

Cheftræner Åge Hareide var naturligvis i godt humør efter kampen. Spillerne viste i dag det han hele tiden har vidst og har forsøgt at få frem: At holdet kan spille flot offensivt fodbold. Dertil var holdets indsats og taktikken bag den en personlig triumf for den til tider udskældte nordmand.

- Det vigtigste i dag er at holdet kæmpede som et hold, og at vi bortset fra fem minutter i slutningen af første halvleg ikke viser svagheder. Firebackkæden stod fantastisk, og så er det dejligt at se de nye spillere falde så godt til på holdet. Både Mads Jørgensen og Rafal Niznik gjorde det jo virkelig godt. Især Rafal har haft godt af at komme i lære hos en gammel Brøndby-spiller i Brønshøj.

Truppen tæller nu mere end tredive mand. Konkurrencen om de 11 startpladser er med andre ord hårdere end nogensinde, men det er ifølge Åge også uhyre vigtigt.

- Vi så i foråret hvor sårbare vi var over for skader, og i dag var rent faktisk heller ingen undtagelse - med kreative spillere som Jonson og Daugaard ude. Men vi havde afløsere parat, og det understreger vigtigheden at en bred en trup, vurderer cheftræneren.

I al den tid Åge Hareide har været i Brøndby, har medierne fokuseret på spillesystemet og har således overset det der er langt vigtigere, nemlig spillestilen.

- Det er selvfølgelig ikke helt uvæsentligt om vi spiller 4-4-2, som vi gør nu, eller 4-3-3, men det siger i virkeligheden ikke så meget som hvordan vi rent faktisk spiller fodbold. Det gør det vi viste på banen i dag derimod, og det skal vi holde fast i, lyder Åges afsluttende kommentar.

Næste udfordring er AB på udebane på næste søndag.

Du kan læse mere om kampens forløb her