Forholdsvist sikkert

30.07.2001 00:00

To sejre, seks point og en målscore på 8-1. Det er kendsgerningerne efter dagens 3-1 sejr over AB på udebane i Gladsaxe. Brøndby IF fører Superligaen.

Samme tid sidste år var tallene helt anderledes: To kampe, ét point og en for Brøndby IF temmelig uvant placering i den nedre del af den daværende Faxe Kondi Liga.

Forklaringen på den himmelråbende afstand mellem de to sæsonstarter er ganske enkel: Der er spillet til forskel.

Mod AGF sidste søndag sprudlede Brøndby-spillerne. Denne sprudlen var i dag afløst en mere stram spillestil der skulle gøre sit til at vi ikke endnu engang skulle opleve Gladsaxe-traumet der må rangere lige under Viborg Stadion i kategorien er frygtede spillesteder.

- Det var frem for alt en holdindsats af dimensioner der i dag skaffede os sejren, og det var en solid sejr - ingen tvivl om det, lyder der fra cheftræner Hareide.

- Vi kommer relativt tidligt i kampen foran 2-0, og vi slapper en smule af, og det bringer selvfølgelig noget spænding ind i kampen igen. Men det giver os også mulighed for at arbejde med vores kontrachancer, og vi så jo at vi producerede nogle temmelig udmærkede chancer selv under pres. Samtidigt er dejligt at se hvor hurtigt spillerne omstiller sig efter Peter Madsen desværre må udgå tidligt i kampen pga. en mindre forstrækning i lysken. er Åge Hareides vurdering af kampen.

Om to uger træder Brøndby IF ind i de europæiske turneringer der der siden deltagelsen i Champions League i 1998 var været lidt af skuffelse for holdet. Der således meget der skal revancheres, men det må ifølge Åge Hareide komme i anden række - i hvert fald indtil næste Superliga-rundes kamp mod OB er overstået:

- Fokus er først og fremmest OB-kampen. Der er indsatsen fra den kamp vi skal bruge når vi skal forberede os til at møde Shelbourne. En positiv oplevelse mod OB vil give os et godt afsæt i Europa. Det er cheftrænerens logik.

En debutanterne i Europa bliver Brøndbys Mads Jørgensen, og den ambitiøse midtbanespiller ser det da også som spændende udfordring selv om kampen mod Shelbourne nok næppe bliver det helt store sus stemningsmæssigt. Dertil er irsk fodbold nok for ukendt i Danmark.

- Selv om spillet i dag ikke fungerer helt så godt som mod AGF, er det svært at bevare pessimismen. To sejre og en kommende hjemmekamp lover godt, lyder det med jysk beskedenhed fra Mads.

- Vi kommer til at kæmpe hårdere for sejren i dag; vi spiller ikke specielt godt, og netop derfor betyder 3-1 sejren så meget. AB er godt organiseret fra kampens start. Det er et Ove Christensens specialer som jeg udmærket kender fra hans tid i AGF. Fordi de står så kompakt, generer de vores opspil, og vi forfalder i perioder af kampen til at spille lange bolde fremad banen. Vi viser dog også godt fodboldspil kampen igennem, og derfor hiver vi en forholdsvist sikkert sejr hjem, afslutter Mads Jørgense.

Krister Nordin der i kampens løb var her og der og alle vegne, var dog efter kampen ikke helt tilfreds med sin egen indsats.

- Jeg kan jo så meget mere, lyder det ganske enkelt fra den hårdt kæmpende defensive midtbanespiller der fortsætter:

- Vi giver aldrig op, og det sikrer os sejren over AB. Vi kæmper for virkelig for hinanden. Selvfølgelig kan vi spille bedre fodbold end det viser rent faktisk viser i dag, men vi må også acceptere at nogle kampe bare skal vindes, og det viser vi i dag. Hvor vi før kun fik uafgjort i den slags kampe vinder vi nu. Det ser helt bestemt lovende ud, afslutter en dødtræt Krister Nordin.