Det handler ikke om systemer

03.07.2001 00:00

Forberedelserne til den kommende sæson er i gang. I dag tirsdag trænes der tre gange - et nyt koncept som cheftræner Åge Hareide har indført for at ruste spillerne til den nye sæson der begynder allerede den 22. juli.

- Det drejer sig først og fremmest om at få nogle kilometer i benene, ellers risikerer vi skader i de mange træningskampe vi skal spille i den kommede tid. Det simpelt hen for hårdt at spille kamp hvis grundtræningen ikke er i orden, ræssonnerer cheftræneren.

Som noget nyt kaldes der til løbetræning allerede kl. 7:30 om morgenen, og derudover trænes der to gange med bold.

- Fordi vi har så kort tid til at ramme formen, har jeg valgt at lade spillerne træne forholdsvis mange gange, men med mindre intensitet. På den måde skulle vi gerne nå en optimal grundform hurtigt uden at der opstår skader. Desuden er der jo hele den sociale dimension. Vi har flere nye ansigter i truppen, og de skal integreres. En af måderne er her at lade spillerne se hinanden så ofte som muligt, lyder det fra Åge.

Mads Jørgensen - en af de nye spillere Åge Hareide råder over - slukker tørsten efter træningen.

Gennem hele sidste sæson er der blevet talt meget om systemer. Nogle har ment at det har været svært at se hvilket spillesystem cheftræneren egentlig praktiserede i Brøndby IF, og det har da også som en konsekvens af de mange skader været nødvendigt ofte at foretage ændringer af den oprindelige 4-3-3 model. Men nu de diskussioner lægges i skuffen, mener Åge Hareide.

- Det drejer sig ikke så meget om at kunne udpege et bestemt spillesystem. Det drejer sig om måden vi spiller på. Vi vil fremad på banen. Spillet skal være offensivt og foregå i et højt tempo. Men det er da rigtigt at den måde vi vil spille i denne kommende sæson, mere ligner et 4-4-2 system end et 4-3-3, konkluderer Hareide.

Sidste sæson var præget af utrolig mange skader, og det var nærmest umuligt at stille med det samme hold til to kampe i træk. Men med en lang række spillere som er vendt tilbage fra langtidsskader, og med indtil videre to nye ansigter i truppen, ser Åge Hareide nu muligheden for endelig at få skabet ét hold der kamp efter kamp - med de nødvendige tilpasninger naturligvis - kan hjemføre det mesterskab som han og spillerne i fællesskab nu jagter for tredje gang.

- Det er klar med den trup som jeg nu har at arbejde med, hvor niveauet er betydeligt højere end i sidste sæsons afsluttende fase, er forventninger til at vi om et år står med guldmedaljerne høje. Truppen er stærk og indeholder mange kvaliteter, så kan vi undgå sidste sæsons mange uheld, bør Danmarksmesterskabet vende hjem til Brøndby, lyder det afsluttende fra cheftræner Åge Hareide efter tirsdagens træning.